Vijf vragen aan PSV-doelman Zoet over een rampweek bij Oranje

29 maart 2017 om 09:14 • Aangepast 21 november 2020 om 02:27
nl
PSV-doelman Jeroen Zoet verdedigde dinsdagavond opnieuw het doel van Oranje. Net als tegen Bulgarije, afgelopen zaterdag, moest de goalie met zijn ploeg een nederlaag slikken. Italië was met 2-1 te sterk voor Nederland. Verslaggever Paul Post sprak na afloop van dat duel met PSV'er.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Hoe kijk je terug op de afgelopen dagen bij Oranje?
"Chaotisch. Er is veel gebeurd. Geen leuke dingen. Zaterdag tegen Bulgarije hebben we een slecht resultaat geboekt. Het was niet bepaald Nederlands voetbalwaardig."

Wat raakt je nu het meest? Het afscheid van bondscoach Danny Blind of dat deelname aan het WK ver weg is?
"Voetbal is soms heel hard. Het zijn allebei geen leuke dingen. Dat het WK verder weg is, is enorm balen. En dat een trainer ontslagen wordt, is ook niet leuk."

De kranten staan vol over de slechte prestaties van Oranje. Het is het gesprek van de dag. Hebben jullie het er als spelersgroep onderling ook over? Wie bijvoorbeeld de nieuwe bondscoach moet worden? En hoe kan het dat Oranje zo diep is gezonken?
"Nee, niet zo. Iedereen heeft het op zijn eigen manier verwerkt. Het is niet zo dat ik alles volg en alles lees. Daar sluit je je voor af."

Hoe kijk je terug op de twee interlands die je hebt gespeeld?
"Ik ben blij dat ik weer de kans heb gekregen in Oranje. Het is dan vervelend dat je tegen Bulgarije zo’n wedstrijd speelt, waarin je eigenlijk hoort te winnen. Maar dat niet doet. Ik ben blij dat ik vanavond tegen Italië weer mocht spelen. En dat het wat anders ging. Wel weer een nederlaag. Maar ik denk dat we wel iets anders hebben laten zien dan afgelopen zaterdag."

Tenslotte. Welke kans is groter: dat PSV toch nog kampioen wordt of Oranje toch nog naar het WK in Rusland gaat?
"Dat mag jij bepalen."

Daar ga ik dan eens over nadenken.
"Oké. Prima."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.