Video

Koning Willem-Alexander brengt verrassingsbezoek aan wijkzusters in Fijnaart

16 maart 2016 om 13:35 • Aangepast 21 november 2020 om 11:57
nl
Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag op bezoek in woonzorgcentrum De Fendertshof in Fijnaart. Hij bezoekt de wijkzusters. Het bezoek is geheim gehouden zodat de koning al zijn aandacht aan zijn gesprekspartners kan geven. Willem-Alexander praat met vrijwilligers, medewerkers, bestuurders en inwoners.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Op hun traditionele nieuwjaarsreceptie nodigden Willem-Alexander en Máxima afgelopen jaar medewerkers van de thuiszorg uit. Eén van de genodigden was Henk van Tilborg. Hij wees de koning op het West-Brabantse project met de wijkzusters.
Van Tilburg tot Bergen op ZoomVan Tilborg: "Zes jaar geleden begonnen we met zes wijkzusters. Nu hebben we er zo'n 65. Van Tilburg tot Bergen op Zoom."
Wijkzuster klinkt als iets uit het verre verleden en dat is het ook. Wat vroeger de wijkzuster deed, wordt nu gedaan door de thuiszorg. Zodat iemand die thuis zorg nodig heeft, soms wel dertig verschillende zorgverleners aan zijn of haar bed heeft.
Passende zorgDe wijkzuster staat dichter bij de klant. Geeft passende zorg. En het is ook goedkoper. De Regionale Kruisvereniging West-Brabant verzorgt zo'n honderdduizend mensen.
Het bezoek van de koning duurt tot ongeveer drie uur.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.