Pieter van den Hoogenband wil technisch directeur Nederlandse zwembond worden

16 maart 2016 om 13:27
nl
Pieter van den Hoogenband zou best technisch directeur van de Nederlandse zwembond willen worden. De drievoudig olympisch kampioen wil uit Eindhoven echter niet samenwerken met Jan Kossen, de huidige directeur van de KNZB.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

"Zolang Jan Kossen directeur is van de KNZB is het voor mij al geen optie om in gesprek te gaan voor de functie van technisch directeur", zegt Van den Hoogenband in AD Sportwereld. "Ik heb geen vertrouwen in een samenwerking met Kossen. Ik mis bij hem visie, beleving en ambitie."
'Ik ken de zwemmers heel goed'Van den Hoogenband denkt het Nederlandse zwemmen naar een hoger niveau te kunnen brengen. "Ik ken de zwemmers, de coaches en staf heel goed. Er staat een goed team om mee samen te werken. En ik denk ook dat ik precies weet hoe ik mensen in hun kracht kan zetten."
Van den Hoogenband benadrukt dat hij onder een andere directeur als Kossen aan de slag wil bij de zwembond. "Dan lijkt het me heel erg leuk om het gesprek aan te gaan om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan het Nederlandse zwemmen", zegt de mogelijke opvolger van Joop Alberda die de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afscheid neemt van de KNZB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.