Video

Jurgen Streppel nieuwe trainer sc Heerenveen

16 maart 2016 om 14:06 • Aangepast 21 november 2020 om 11:57
nl
Jurgen Streppel wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Hij wordt door de Friese club vanaf komend seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Streppel tekent een contract voor twee seizoenen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Streppel is bij sc Heerenveen de opvolger van Foppe de Haan, die het seizoen afmaakt na het vertrek van Dwight Lodeweges.
'Een hele mooie tijd gehad'De komende maanden zal Streppel vooral met zijn huidige werkgever bezig zijn. Hij wil er alles aan doen om zijn tijd bij Willem II goed af te sluiten. "Ik ben er trots op dat ik bij Willem II werk. In de afgelopen vijf jaar heb ik een hele mooie tijd gehad. De steun van de supporters en het kampioenschap in 2014 zal ik nooit vergeten. Maar voordat ik naar Heerenveen vertrek, gaan we met elkaar er alles aan doen om deze mooie club in de eredivisie te houden."

Wachten op privacy instellingen...

Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II wenst zijn huidige hoofdtrainer alle succes. "Jurgen heeft een grote bijdrage gehad in de professionalisering van het voetbalklimaat bij Willem II. Wij zijn trots dat Jurgen deze stap in zijn carrière zet. Wij zien het als een compliment dat hij via Willem II een mooie volgende stap kan maken. De komende twee maanden gaan we als club gezamenlijk strijden voor handhaving van Willem II in de eredivisie."
KroonprinsJurgen Streppel wordt gezien als een van de kroonprinsen van het trainersgilde. Hij begon als coach bij Helmond Sport. Daar maakte hij indruk door met zijn ploeg ondanks weinig geld een vaste waarde in de subtop van de Jupiler League te worden.
ZIE OOK: 'Willem II-coach Jurgen Streppel is toe aan volgende stap in zijn carrière'
Bij Willem II slaagde hij erin te promoveren naar de eredivisie. Op het hoogste niveau draaide Willem II vervolgens een topseizoen, met een negende plaats als beloning.
ZIE OOK: Willem II-trainer Streppel zegt nu nog ‘nee’ tegen Fries afscheidscadeau: 'Nog even mee wachten'

Wachten op privacy instellingen...

'Past prima bij sc Heerenveen'Manager voetbalzaken Hans Vonk van sc Heerenveen is blij met de komst van Jurgen Streppel. "We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past."
"Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.