Tot zes jaar celstraf voor Eindhovens drugslab met honderden kilo’s harddrugs en raketwerper

16 maart 2016 om 15:56
nl
Twee mannen gaan allebei zes jaar de cel in voor de grootschalige productie van drugs in Eindhoven. De 30-jarige man uit Best en 37-jarige Eindhovenaar hielden in 2014 een drugslab in een loods in Eindhoven, waar duizenden liters chemicaliën, een raketwerper en honderden kilo's harddrugs werden gevonden.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Naast het tweetal krijgt de 46-jarige eigenaar van de loods een celstraf van twee jaar. Hij is voor de rechter in Den Bosch woensdag vrijgesproken voor wapenbezit, in tegenstelling tot de twee hoofdverdachten.
Tommie van der Burg (31) uit Best was ook verdachte in de zaak, maar hij werd vorig jaar doodgeschoten in zijn auto bij een hotel in Eindhoven.
Honderden kilo’s drugs  en raketwerper gevondenIn de loods werden duizenden liters chemicaliën gevonden om amfetamine en MDMA mee te maken. Bij de aanhouding van het tweetal vond de politie bovendien 222 kilo MDMA-tabletten, 58 kilo MDMA-kristallen en 71 kilo amfetamine.
De politie berekende dat de aangetroffen harddrugs een straatwaarde hebben van 4 miljoen euro en dat met de aangetroffen chemicaliën drugs kan worden gemaakt met een waarde van 144 miljoen euro.
Ook lagen er twee geweren, patroonmagazijnen en een geladen granaatraketwerper in de loods.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.