Video

Flinke keien door ruiten beoogde asielwoning in Oss daags na vreedzaam protest

16 maart 2016 om 16:21
nl
Na de vreedzaam verlopen demonstratie van dinsdagavond vlogen er woensdagochtend toch nog grote stenen door de ruiten van een woning aan de Jonkers van Ossstraat. Die is door de gemeente voorbestemd om 4 alleenstaande mannelijke asielzoekers te huisvesten.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

De buurt is daar niet blij mee en 150 omwonenden hielden dinsdagavond een protestactie. Er werden posters opgehangen en een spandoek in de tuin gelegd, maar de betoging verliep verder rustig.
Protestgroep: niet onze actieDe protestgroep 'Krinkelhoek In Actie Tegen Asielzoekers' neemt dan ook uitdrukkelijk afstand van het stenen gooien naar het huis, kort voor zes uur woensdagochtend. Volgens een buurman is er met veel geweld met grote stenen gegooid naar het huis.
Zorgen en meer protestEen overbuurvrouw houdt haar hart vast als de vluchtelingen er straks onverhoopt toch komen te wonen. BrabantWonen is al druk bezig met verbouwen en zoals de indeling nu is, komt straks één van de bewoners pal bij de ruit te slapen waar woensdagochtend grote stenen doorheen vlogen.
De buurt beraadt zich ondertussen op verdere vreedzame protesten. "We willen gewoon een gesprek met de gemeente en de woningbouwvereniging."
BegeleidingWethouder Peeters van de gemeente Oss begrijpt de zorgen van de buurt. Hij belooft dat er in ieder geval extra begeleiding komt voor de groep mannen die als statushouders ook gewoon recht hebben op onderdak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.