Etappeschema Ster ZLM Toer rond: Oss, Boxtel en Someren worden aangedaan

17 maart 2016 om 08:00 • Aangepast 21 november 2020 om 11:56
nl
Het etappeschema van de Ster ZLM Toer is rond. De slotetappe wordt verreden tussen Someren en Boxtel. Ook Oss zal worden aangedaan.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Voor veel renners, en dan met name sprinters en hun teams, is de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk al jaren de ideale voorbereiding gebleken op de Ronde van Frankrijk. Dat zal dit jaar niet anders zijn. “Dat is ook iets waar we zeker rekening mee houden”, zegt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom.
“Het is fijn dat we daarbij ieder jaar op enthousiaste hulp bij de etappeplaatsen kunnen rekenen. Ook bij nieuwe plekken zoals nu Oss en Someren. Daar zijn we erg blij mee.”
SchemaHet internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar weer voorbereiden op de Tour de France. Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in het Zeeuwse Goes.
ZIE OOK: Oss krijgt etappe in Ster ZLM Toer
Daarna volgt een etappe die start en finisht in Oss en een etappe die begint en eindigt in Buchten. Op zaterdag 18 juni is de koninginnerit van Verviers naar La Gileppe, waarna de laatste etappe start in Someren en finisht in Boxtel.
ZIE OOK: André Greipel wint Ster ZLM Toer, Matthew Brammeier pakt laatste rit
Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016 Woensdag 15 juni: 1e etappe Proloog GoesDonderdag 16 juni: 2e etappe Oss - OssVrijdag 17 juni: 3e etappe Buchten - BuchtenZaterdag 18 juni: 4e etappe Verviers - La Gileppe Zondag 19 juni: 5e etappe Someren - Boxtel
Omroep Brabant televisie besteedt uitgebreid aandacht aan de Ster ZLM Toer. In dagjournaals word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws omtrent de koers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.