Video

Titel 'Leukste uitje van Brabant' is gevierd met veel brandewijn

16 maart 2016 om 18:20
nl
Dolblij zijn ze met de uitslag van de onlineverkiezing, maar nog blijer met de erkenning. Het Boerenbondmuseum in Gemert is dinsdag door de ANWB uitgeroepen tot het 'Leukste uitje van Noord-Brabant'. Het binnenslepen van de titel werd woensdagmorgen spontaan gevierd met veel brandewijn en een beetje suiker.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Jos Huijben, één van de tweehonderdvijftig vrijwilligers, laat in het restaurant van het museum de fles aanrukken. Die vrijwilligers lopen woensdagmorgen in en uit en iedereen is trots op het behaalde resultaat. "Zo'n moment, werkelijk waar. Zo'n moment vergeet je nooit." Huijben refereert aan het moment dat bekend werd dat het Gemerts museum als beste uit de bus kwam.
Het Brabant van toen Het museum kwam als beste uit de bus bij een onlineverkiezing onder ANWB leden, waarbij ruim dertigduizend mensen hun stem uitbrachten. Het Boerenbondmuseum is een openluchtmuseum. Op het terrein staan twintig oude authentieke Brabantse gebouwen en boerderijen. Wie het museum bezoekt gaat terug naar het eind van de 19e eeuw, het oude Brabant van meer dan honderd jaar geleden.
Niet saai en suf De termen 'kneuterig, saai en oubollig' zijn volgens Jos Huijben niet van toepassing op het museum. "Hier komen jaarlijks veertigduizend bezoekers, waaronder ook veel jongeren. Het belangrijkste is misschien wel dat we een levend museum zijn, er is van alles te zien en te beleven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.