Bossche projectontwikkelaar gelooft in wijken voor mensen met dezelfde interesses

16 maart 2016 om 18:34
nl
Normaal gesproken wonen mensen met verschillende interesses en hobby’s met z'n allen door elkaar heen. Projectontwikkelaar Stefan Schuwer denkt dat het ook anders kan. Hij heeft plannen om wijken te bouwen voor bijvoorbeeld alleen muzikanten of paardenliefhebbers: "Het is toch heerlijk als je je paard gewoon in de achtertuin kan zetten en niemand daar last van heeft?”
Profielfoto van Bergen Manon van
Geschreven door
Bergen Manon van

Stefan Schuwer uit Den Bosch richtte zo’n jaar geleden zijn bedrijf The Pacemaker op. Hij wil mensen inspireren en helpen bij het ontwerpen van hun eigen woning en omgeving. "De kwaliteit van wonen en leven wordt veel groter als mensen daar zelf de regie over hebben”, aldus Schuwer in het programma Onder Ons.
Zonder overlastIn onder meer de Piushaven in Tilburg zijn de plannen voor een wijk speciaal voor muzikanten in volle gang. “Muzikanten willen repeteren, vaak ook ’s nachts. Dat is in de muzikantenwijk dus geen probleem”. Ook praktisch ziet Schuwer oplossingen. “Bands hoeven niet meer met spullen te sjouwen, want ze kunnen een repetitieruimte delen.”
PaardenwijkMaar er zijn meer plannen. Zoals een wijk voor ouderen. En een wijk voor paardenliefhebbers. Belangstelling is er volgens Schuwer genoeg: "Iemand met een modaal inkomen heeft geen geld voor een landgoed met met paardenstal. Maar door het delen van grond, kan hij nu wél zijn paard dicht bij huis zetten".
Schuwer is momenteel in gesprek met de gemeente Best voor een wijk speciaal voor paardenliefhebbers. "Die zou dan wel in het buitengebied moeten komen. Waar dat voor de minste overlast zorgt", aldus Schuwer. "Het inpassen in het bestemmingsplan is het meest lastig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.