Video

Wereldkampioen boksen Tyson Fury traint in Steenbergen: 'This is the best place to train!'

16 maart 2016 om 20:55
nl
Niet in Las Vegas, niet in zijn eigen Manchester. Nee, de wereldkampioen zwaargewicht boksen traint in Steenbergen of all places. De Britse bokser Tyson Fury bereidt zich voor op een nieuw titelgevecht in de zomer. Team Fury traint in Brabant om de hijgerige Engelse roddelpers te ontwijken.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Naast Tyson zijn ook zijn oom en trainer Peter Fury en 'neefje' Hughie Fury (ook een zeer talentvol zwaargewicht) in het West-Brabantse stadje aan het werk. "Steenbergen is the best place to train", zegt Tyson.
WereldkampioenTyson Fury is een Brits bokser in het zwaargewicht. Eind vorig jaar werd hij wereldkampioen zwaargewicht door Wladimir Klitschko te verslaan. Na 12 ronden werd Tyson Fury unaniem verkozen op punten als winnaar. Deze zomer is er dus een rematch tegen de Oekraïense bokser.  
Management Hun Nederlandse manager woont in Steenbergen en wil het team in alle rust laten trainen. Geen Engelse roddelpers en fotografen in de bosjes. "This place is quiet and nice", aldus de 28-jarige wereldkampioen. Trainer en oom Peter is nog stelliger over Steenbergen. "I love this place. It's like a second home."
Gypsy KingDe bokser met Ierse roots is trots op zijn Traveller-afkomst, de Ierse variant van kampers. Hij noemt zichzelf daarom op Social Media de 'Gypsy King'. Hij komt uit een boksfamilie. Zijn vader John was een profbokser en hij wordt getraind door zijn oom Peter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.