Prijswinnende documentaire over pedoseksueel Benno Larue woensdagavond opnieuw op tv

17 maart 2016 om 14:37
Uitreiking van de NL Awards (archieffoto)
Uitreiking van de NL Awards (archieffoto)
Omroep Brabant heeft woensdagavond samen met L1 en Omroep West een NL-Award en een Gouden NL-Award gewonnen met de documentaire 'De Benno Tapes'. Woensdagavond om halfelf wordt die documentaire herhaald op Omroep Brabant TV.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De NL-Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste programma's van regionale publieke omroepen. De prijzen zijn een initiatief van Stichting ROOS, een samenwerkingsverband van de Nederlandse regionale omroepen.
Een dertienkoppige vakjury kiest de uiteindelijke winnaars per categorie. De Benno Tapes won niet alleen in de categorie 'Documentaire', maar won ook de categorieoverstijgende hoofdprijs: De Gouden NL Award. Aan de hoofdprijs is een geldbedrag van 2500 euro verbonden.
'De Benno Tapes' behandelt het verhaal van de voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno Larue uit Den Bosch. Volgens juryvoorzitter Kees Toering waren overwegend ijzersterke producties genomineerd en was het jureren een leerzame en inspirerende zoektocht.
In sommige gevallen was er snel eensgezindheid over de winnaar, bijvoorbeeld in het geval van de Gouden NL-Award. Niet alleen omdat het naar de mening van de jury de allerbeste productie was, maar ook omdat ermee wordt aangetoond hoezeer onderlinge samenwerking tussen omroepen (Omroep Brabant, L1 en Omroep West) tot iets bijzonders en tot succes kan leiden.
De documentaire is gemaakt door Frank van Osch, Ton van Zandvoort en Jacqueline de Heij.
LEES OOK: 'Tijdens en na uitzending is het stil geworden', Omroep Brabant reageert op documentaire Benno Larue
Omroep Brabant maakte met het verhaal 'Dag van de vluchteling' ook kans op een NL-Award in de categorie Duiding, maar die prijs ging naar de documentaire 'Botsende Bisschoppen' van RTV Utrecht.
[tweet:body:https://twitter.com/roosdagen/status/710167134157082624]
De winnaars van de NL-Awards 2015 per categorie:EIGEN NIEUWS: RTV Rijnmond – Nieuws: Grondwaterproblemen bij nieuwe snelweg A4DUIDING: RTV Utrecht - Na het Nieuws: Botsende BisschoppenINNOVATIEVE VERSLAGGEVING: L1 - Mojo multi-camera experiment Nacht van GulpenBESTE RADIOPROGRAMMA: RTV Rijnmond – Herdenkingsuitzending Het BombardementBESTE TV-PROGRAMMA: Omroep Flevoland – BeeldspraakDOCUMENTAIRE: Omroep Brabant, Omroep West en L1 – De Benno tapes, Over leven na de gevangenisVERNIEUWEND: RTV Utrecht - De Ronde van UtrechtGOUDEN NL-AWARD: Omroep Brabant, Omroep West en L1 – De Benno tapes, Over leven na de gevangenis

Wachten op privacy instellingen...