Mijlpaal: Brabant telt een dezer dagen 2,5 miljoen inwoners

16 maart 2016 om 20:57
nl
Brabant telt een dezer dagen 2,5 miljoen inwoners. Dat meldt de provincie. Voor de mijlpaal zijn op het moment van schrijven nog iets meer dan tweehonderd 'nieuwe' Brabanders nodig.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

En dat gebeurt beetje bij beetje. Ieder uur komt er netto een Brabander bij. Hiermee wordt rekening gehouden met geboortes, sterftegevallen, en de in- en uitstroom van migranten.
De provincie Brabant heeft een teller op haar site gezet. Daarop is te zien dat het aantal van 2,5 miljoen Brabanders snel een feit is.
Feest zou in de pijplijn zittenHet Brabants Dagblad meldt dat de provincie maandag een bijeenkomst houdt om de 2,5 miljoen te vieren, maar een woordvoerder wil dit niet bevestigen.
De provinciewoordvoerder vertelt daarentegen dat de provincie donderdag met meer informatie komt, waarin waarschijnlijk staat wanneer en hoe ze dit feestelijke moment gaat vieren.
Bijna 2,6 miljoenVolgens een eerdere prognose stijgt het aantal Brabanders nog even. Rond 2040 bereikt Brabant het hoogtepunt, met naar verwachting bijna 2,6 miljoen inwoners. Daarna komt de teller waarschijnlijk stil te staan, waarna de bevolking weer krimpt.
Naar verwachting worden er rond 2030 al minder Brabanders geboren. Er overlijden dan meer mensen in de provincie dan dat er worden geboren. De komende jaren neemt het aantal 75-plussers toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.