Topdrukte bij bakker Jürgen van Dongen na winnen het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

17 maart 2016 om 11:21 • Aangepast 21 november 2020 om 11:56
nl
De kersverse winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje Jürgen van Dongen uit Terheijden heeft het er maar druk mee. In de vroege ochtend had hij zo'n 1300 worstenbroodjes gemaakt voor in zijn winkel. Dat aantal bleek niet genoeg. Inmiddels zijn er 4000 stuks letterlijk als warme broodjes over de toonbank gegaan.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Van Dongen won woensdag glansrijk de wedstrijd voor het lekkerste worstenbroodje. Hij bleek daarmee het 'FC Barcelona van de worstenbroodbakkers'. De meesterbakker won eerder al drie keer op rij, en daarvoor ook al een keertje. Vorig jaar was hij jurylid.
'Concurrentie wordt steeds beter'"Een jaar niet meedoen en dan terugkomen en de eerste prijs pakken, da's helemaal geweldig natuurlijk", vertelde de bakker donderdagochtend tegen onze verslaggever Emile Vaessen. "Als we zo terug kunnen komen, hebben we het helemaal gemaakt hè."
Makkelijk is het zeer zeker niet, vindt Van Dongen. "De concurrentie wordt steeds beter. Het is dus iedere keer een hele slag om de wedstrijd te winnen", zo zei hij tegen Emile. De gouden combinatie zou zitten in het gehakt en het deeg.

Wachten op privacy instellingen...

In de vingersTerwijl Van Dongen antwoord gaf op de vragen, ging hij gewoon door met bakken. Hij heeft het kunstje kennelijk al aardig in de vingers zitten. Tijdens het gesprekje rolde hij namelijk zo twaalf worstenbroodjes weg.
Van Dongen liet tijdens het gesprek al doorschemeren dat hij erop rekende dat er meer worstenbroodjes moesten worden gemaakt. "Afhankelijk van de drukte maken we ze gewoon vers bij", zo zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.