Een McBruid, een McBruidegom en een milkshake alstublieft (om mee te nemen)

TILBURG - Een kasteel, landgoed, chique restaurant of gewoon de McDonalds. Die laatste locatie zullen niet veel bruidsparen uitkiezen om hun net gesloten huwelijk te vieren met familie en vrienden. Dat gold niet voor Daynie en Remco Bonten, het kersverse bruidspaar verraste hun daggasten afgelopen vrijdag met een huwelijksdiner bij de McDonalds aan het Piusplein in Tilburg.

Het was niet de liefde voor de hamburgers maar de liefde voor elkaar waardoor het stel niet anders kon dan hun huwelijksdiner te houden bij de fastfoodketen. Daynie en Remco leerden elkaar namelijk negen jaar geleden kennen toen ze beiden bij de McDonalds kwamen werken in het centrum van Tilburg. Binnen een maand waren ze een stel.


'Echt McDonalds-huwelijk'
“Het is een echt McDonalds-huwelijk”, weet restaurantmanager Maurice van der Sluijs. “Beiden zijn ze opgeklommen tot manager hier en Daynie komt uit een echte McDonaldsfamilie.” Daynie’s zus werkt op dit moment als manager in de Tilburgse vestiging en haar broertje heeft er ook gewerkt.

Een romantisch diner bij de Mac, dat begint met een salade. En niet zomaar de salade van de menukaart. “We hebben er echt iets speciaals van gemaakt, natuurlijk wel met de McDonaldsingrediënten die we in huis hebben. Van de ene hamburger hebben we de parmezaanse kaas gepakt, en zo hadden we ook nog cherrytomaatjes.”

Niet alleen de gasten, ook het bruidspaar zelf was enorm verrast door het diner. "Het stond vast dat de McDonalds een rol moest krijgen op onze huwelijksdag, maar we hebben de organisatie van het diner totaal uit handen gegeven. Het was veel chiquer dan we verwacht hadden, alles was versierd en er was zelfs champagne", glundert de kersverse bruid.


Een McFlurry als dessert
Er werd niet gegeten van een dienblad en kartonnen verpakkingen. Speciaal voor de gelegenheid werd er servies en bestek gehuurd. En hoe sluit je een McDonalds-trouwdiner af, je raadt het al... Met een McFlurry! “We hadden speciale kommetjes geregeld, maar door tijdnood hebben we ze gewoon in de kartonnen verpakking geserveerd”, lacht de manager. “Gelukkig vond niemand dat een probleem.”

Voor het diner werd de hele bovenverdieping van het restaurant afgesloten. “Dat was nog niet zomaar geregeld. Want ook de toiletten waren voor andere gasten niet bereikbaar”, legt Van der Sluijs uit. Daarom moest hij toestemming vragen aan McDonalds Nederland. “Gelukkig wilden ze graag meewerken en kregen we toestemming om de bovenverdieping drie uur af te sluiten.”

Bruidspaar werkte zelfs op dezelfde tijden
Acht jaar werkten Daynie en Remco samen in het filiaal aan het Piusplein. Dat leverde nooit problemen op. "We werkten juist op dezelfde dagen en tijden zodat we samen naar het werk konden en samen vrij waren", vertelt Daynie. Sinds anderhalf jaar hebben ze beiden ander werk. "Het was natuurlijk altijd een bijbaan." 

Daynie werkt nu in het onderwijs en Remco zit in de elektrotechniek. "Dat is wel gek, want we vertellen elkaar nu compleet andere verhalen over ons werk als we 's avonds thuiskomen", lacht de bruid.

Chinezen trouwen regelmatig in de McDonalds
In China is het overigens heel normaal om te trouwen in de McDonalds. In meerdere filialen van de fastfoodketen In HongKong kunnen bruidsparen sinds een paar jaar elkaar het jawoord geven.

Meer over dit onderwerp:
tilburg mcdonalds huwelijken trouwen piusplein