Veertien keer illegaal stroom afgetapt op woonwagenkamp in Helmond

17 maart 2016 om 20:18 • Aangepast 21 november 2020 om 11:55
nl
Tientallen vormen van fraude werden vastgesteld tijdens een grote controle, die donderdag is uitgevoerd op het woonwagenkamp aan de Beemdweg in Helmond. Het ging vooral om het illegaal aftappen van stroom. Er is niemand aangehouden.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De gemeente Helmond voerde de actie uit met onder meer de politie, de netwerkbeheerders Endinet en Enexis en uitkeringsinstantie UWV. Er is onder meer nagegaan of de bewoners van de achttien woonwagens illegaal stroom aftapten. Hun vermoeden dat dit het geval was, kwam op veertien plekken uit.
Enexis heeft 'slimme' energiemeters geplaatst zodat eventuele fraude eerder aan het licht kan komen. [Tweet:body:https://twitter.com/tomroepbrabant/status/710414039596339200]
Regie bij HIT TeamDe controle werd gecoördineerd door het HIT Team, dat bestaat uit medewerkers van verscheidene instanties. Dit team wordt ingezet om 'probleempanden en probleemlocaties' aan te pakken.
Bij de actie werden ook illegale vangmiddelen in beslag genomen en kwam aan het licht dat er zonder vergunningen is gebouwd of dat hierbij niet aan de voorschriften is voldaan. Ook bleek dat er illegaal gemeentegrond in gebruik was genomen. Vier honden waren niet aangemeld voor de hondenbelasting en achttien vogels werden illegaal gehouden.
De gemeente liet eerder op de dag weten dat de actie goed verliep en dat de bewoners goed meewerkten. Ze verwees hiermee naar andere kampen waar zelfs militairen aan te pas moesten komen om binnen te komen.
Tweede inval in korte tijd Woensdag viel de politie ook al binnen bij een woonwagenkamp. Toen doorzochten agenten een kamp aan de Terraweg in Best. Ze zochten naar wapens, maar vonden alleen munitie en illegaal vuurwerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.