Dit is misschien wel de slechtste fraudeur ooit - Omroep Brabant

Dit is misschien wel de slechtste fraudeur ooit

17 maart 2016 om 14:44
Een 30-jarige man uit Amsterdam is woensdag betrapt op het plegen van fraude tijdens het maken van zijn theorie-examen bij het CBR in Breda. Hij had een mobiele telefoon op zijn borst geplakt. De politie heeft de verdachte aangehouden.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Een medewerker van het CBR vond al dat de man zich opvallend gedroeg toen hij de examenzaal aan de Heerbaan inliep.
DetectieDe examinator zag een verdikking onder het shirt van de man en vertrouwde de boel niet. Hij deed een scan met een apparaat dat mobiele apparatuur kan detecteren. Het apparaat sloeg tot twee keer toe uit bij de tafel waar de Amsterdammer aan zat.
Agenten ontdekten het mobieltje op zijn borst. Vermoedelijk was de telefoon rechtstreeks verbonden met iemand die de Amsterdammer op afstand de antwoorden op de vragen voorzegde.
In de celDe man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Breda. Hij is verhoord en zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.
Volgens Irene Heldens van het CBR zijn medewerkers erg goed getraind om fraudeurs uit de zaal te vissen: "Frauderen met theorie-examens moet aangepakt worden. Het is niet veilig voor andere weggebruikers als iemand op zo'n manier zijn examen haalt."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...