Brabants judokwartet niet eens met oproep van collega's aan Deborah Gravenstijn om op te stappen

17 maart 2016 om 13:13
nl
Er is flinke onrust ontstaan in de judowereld na het opstappen van Henry Bonnes als directeur topsport bij de judobond. Nu mengen ook vier Brabantse judoka’s zich in de discussie die is ontstaan nadat Bonnes de handdoek gooide.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De commotie ontstond na een open brief van vijf oudere judoka’s die aangaven zich niet te kunnen vinden in ontstane situatie bij de judobond. Zij verzoeken bestuurslid en oud-judoka Deborah Gravenstein om op te stappen. Volgens de vijf zijn er twijfels bij haar onafhankelijkheid en geeft ze geen openheid van zaken.
Reden van reactieOnder meer Sanne Verhagen, Roy Meyer, Guusje Steenhuis en Sanne van Dijke reageren nu op de ‘oudgedienden’. “Het begon te lijken dat de stem van die vijf de stem van iedereen was. Dat is niet zo. Ik vond het ook best een pittige brief. Daarom hebben wij onze brief geschreven”, zegt Guusje Steenhuis uit Grave.
“Wij wilden wachten op een reactie van het bestuur na het opstappen van Henry. Dat is niet gebeurd. Dat is wel raar. Dat er nu speculaties zijn dat Deborah een flinke rol heeft gespeeld in het opstappen van Henry is gebaseerd op speculaties en niet op feiten. We horen nu graag van het bestuur wat hun statement is”, aldus Steenhuis.
CentralisatieBonnes was binnen de bond onder meer verantwoordelijk voor het realiseren van één topsportlocatie voor judoka’s op Papendal. Of dat nu doorgaat is onduidelijk. “Dat is extra vervelend, want veel judoka’s, waaronder ik, hebben ons leven daar al op aangepast. Dan moet je denken aan verhuizen en ergens anders gaan studeren bijvoorbeeld.”
Over de centralisatie is Roy Meyer duidelijk: “Ik zie dat niet zitten”, zegt de judoka uit Breda. “Er zijn zoveel nadelen aan verbonden. In mijn ogen zijn dat er meer dan voordelen. Maar het was beklonken. Dan stel je je daarop in en nu veranderd opeens dat wat zeker leek. Daarom is het belangrijk dat er nu duidelijkheid komt. We kunnen niet bouwen op vaagheid.”
Weinig invloed op Olympische SpelenRichting de Spelen zal het weinig invloed hebben. De programma’s voor de atleten staan al vast en er verandert niets in de coachingsstaf. Wat er richting de Spelen van Tokio in 2020 gaat gebeuren is nu dus nog onzeker. Donderdag praat de bond over wat er nu moet gaan gebeuren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.