Video

Twee jaar na brute beroving Jo Vlemmix (89): 'Vergeten kan ik niet, vergeven wel'

17 maart 2016 om 13:43
nl
Twee jaar na de brute beroving van Jo Vlemmix uit Eindhoven is de dader nog niet gepakt. Inmiddels is Jo 89 jaar en hoopt hij dat de dader zich toch nog een keer meldt. "Dat zou mij zoveel rust geven. Vergeten kan ik het niet, maar vergeven wel. Hij had misschien het geld gewoon nodig."
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

De beroving van Jo, bij het graf van zijn vrouw Fien op het kerkhof aan de Kloosterdreef in Eindhoven, zorgde voor grote verontwaardiging. In de vroege zondagochtend van 16 maart 2014 ging Jo, zoals elke dag, naar het graf van Fien. Plotseling werd hij van achteren aangevallen. Jo kwam op de grond terecht en werd met zijn hoofd tegen de stenen geslagen. De dader ging ervandoor met de portemonnee van Jo. Buit: 120 euro.
'Denk er nog vaak aan'Jo Vlemmix praat er regelmatig over met zijn dochter Marian. "Ik ben nog steeds erg kwaad en kan de dader niet zo makkelijk vergeven", zegt zij. Jo kampt niet alleen nog mentaal met de gevolgen van de beroving, maar ook fysiek. Zo heeft hij last van zijn knie en heeft hij af en toe duizelingen. "Ik denk er nog vaak aan, maar ik zet me er gewoon overheen."
Na de beroving dacht Jo de dader nog een keer gezien te hebben. Hij had de man herkend aan de manier van lopen. "Ik ben hem nog gevolgd, maar toen was hij weg. Hij zette zijn voeten op een rare manier weg." Dochter Marian vult aan: "Hij slaat met één been een beetje naar de zijkant uit."
Nog veel troost door kaartjesJo heeft de honderden kaarten die hij na zijn beroving kreeg allemaal bewaard. Soms kijkt hij er nog eens naar. Het geeft hem opnieuw veel steun en troost. Zijn grootste wens is dat de dader zich meldt. Dan zou het gedaan zijn met de onrust.
"En dan kunnen andere mensen ook niet meer het slachtoffer worden", zegt dochter Marian. "De dader had ook om het geld kunnen vragen. Hij had het hoogstwaarschijnlijk nog gekregen ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.