150 tot 200 bussen per dag, wachtende reizigers blokkeren Van Dal Mannenmode in Breda - Omroep Brabant
Video

150 tot 200 bussen per dag, wachtende reizigers blokkeren Van Dal Mannenmode in Breda

17 maart 2016 om 13:55
nl
Ze leunen tegen de deur, blokkeren de ingang en gooien sigarettenpeuken op de grond. Wachtende buspassagiers voor op de stoep bij Van Dal Mannenmode in Breda zorgen vooral tijdens de spits voor flinke overlast. Sinds begin deze maand is de bushalte verplaatst vanwege een verbouwing verderop aan de Vlaszak.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Door de verplaatsing stoppen er nu tussen de 150 en 200 bussen per dag voor de deur van de mannenmodezaak, tot ongenoegen van bedrijfsleider Geert-Jan Adriaansen. "Vooral tijdens de spitsuren staat het hier vol. Ze blijven gewoon voor de winkel staan, puur om beschutting te vinden als het regent. En soms vallen ze zelfs naar binnen toe, als ze proberen achterover te leunen."
De bushalte is tijdelijk verplaatst, vanwege de verbouwing even verderop. Maar de halte zal nog zeker een jaar voor de deur blijven, omdat de hele straat opnieuw wordt ingedeeld. "De bushalte moest verlegd worden, dat is begrijpelijk, de stoep is verbreed, dat is allemaal erg fijn, maar we hebben sindsdien elke dag heel veel mensen voor de deur."
Toch heeft het verplaatsen van de bushalte ook een positief effect: er stoppen nu letterlijk meer mensen voor de zaak, dan voorheen. "We worden iets meer gezien, door het aantal bussen dat komt. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee," besluit Adriaansen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.