Advocaat breekt met Amanda Todd-verdachte Aydin C., rechtbank gaat er vanuit dat de zaak doorgaat

17 maart 2016 om 15:20
De rechtbank in Amsterdam gaat er voorlopig vanuit dat de geruchtmakende Amanda Todd-zaak tegen Tilburger Aydin C. op 1 april gewoon doorgaat. Dit laat een woordvoerder van de rechtbank donderdag weten nadat de advocaat van Aydin C., Christian van Dijk, eerder donderdagmiddag bekendmaakte dat hij zijn taak als raadsman van de Tilburger neerlegt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

[tweet:body:https://twitter.com/Christianmockin/status/710453429932527616]
De advocaat geeft als reden voor het besluit dat er 'een onoverkomelijk verschil van inzicht is ontstaan met zijn cliënt' over de zaak. De start van de behandeling van de Nederlandse rechtszaak tegen de Tilburger staat op 1 april gepland. De rechtbank in Amsterdam heeft er negen zittingsdagen voor ingepland.
Als de nieuwe advocaat van de verdachte zich meldt en aangeeft dat 1 april voor hem niet haalbaar is, dan moet er opnieuw naar de planning worden gekeken. "Maar het is niet zo dat de zaak nu per definitie niet doorgaat op 1 april", laat een woordvoerder van de rechtbank weten.
Justitie laat donderdag weten af te wachten wie de nieuwe advocaat gaat zijn. Tot dat bekend is, wil zij verder niet speculeren over het wel of niet doorgaan van de zaak op 1 april.
Verhaal Amanda ToddAydin C. zou jongeren via de webcam hebben aangezet tot seksuele handelingen en hen daarna hebben afgeperst met de opnames. Voor de Canadese tiener Amanda Todd liep dat dramatisch af.
Ze pleegde zelfmoord na de pesterijen die volgden toen haar afperser de beelden waarmee hij het meisje chanteerde, verspreidde onder bekenden van haar.
Zaak in CanadaDe zaak Todd wordt eventueel pas na de afhandeling van de Nederlandse strafzaak in Canada gevoerd. Canada heeft Nederland gevraagd om uitlevering van de Tilburger om hem te vervolgen voor de dood van Todd.

Wachten op privacy instellingen...