NAC Breda ongewijzigd tegen FC Den Bosch: 'Het nieuwe systeem prikkelt en geeft energie' - Omroep Brabant

NAC Breda ongewijzigd tegen FC Den Bosch: 'Het nieuwe systeem prikkelt en geeft energie'

17 maart 2016 om 17:16
nl
NAC betreedt vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met hetzelfde basiselftal het veld als vorige week. In Breda werd toen met 5-0 gewonnen van FC Oss. Trainer Dijkhuizen, die onlangs de speelstijl aanpaste, ziet dan ook geen reden om te wisselen. "Het nieuwe systeem geeft iedereen nieuwe energie."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Trainer Marinus Dijkhuizen is voorlopig tevreden over de keuze die hij een paar weken geleden maakte, in plaats van met drie aanvallers speelt NAC voortaan met twee spitsen. Het leverde de Bredase ploeg in ieder geval twee winstpartijen op. Hoewel er nog het en ander bijgeschaafd moet worden, lijkt NAC de weg naar boven te hebben gevonden.
Energie en prikkels"Ik had het gevoel dat we een beetje op een dood spoor zaten", zegt Dijkhuizen over de keuze om 4-4-2 te gaan spelen.
"Het is een beslissing waarvan je je afvraagt of je die moet nemen midden in een seizoen, maar ik denk dat het systeem prima past. Het kan nog beter, maar het is leuk om aan een nieuw systeem te werken. Het geeft iedereen nieuwe energie en prikkels."
Team klaarstomen voor de nacompetitieOmdat het kampioenschap NAC aan de neus voorbij gaat, is alles er op gericht om tweede te worden in de Jupiler League. Dijkhuizen stelt alles nu in het werk om straks in mei zijn team optimaal aan de play-offs voor promotie te laten beginnen.
"We zijn daar druk mee bezig", zegt de coach. "Als team, maar ook individueel. De een moet wat meer trainingsarbeid gaan doen en de ander juist wat minder. Het is wel belangrijk om zo fris mogelijk die nacompetitie in te gaan. We kijken daar heel specifiek naar."
'Vol de strijd aangaan'Het gat met VVV Venlo, dat tweede staat in de Jupiler League, bedraagt vijf punten met de aantekening dat NAC een duel minder gespeeld heeft. Omdat ook FC Eindhoven nog aast op de tweede plaats moet NAC vrijdagavond in Den Bosch van de plaatselijke FC winnen.
"Ik denk dat het een stugge ploeg is," zegt verdediger Donny Gorter, "die thuis wel hoge druk probeert te zetten en de tegenstander het moeilijk probeert te maken. Voor ons is het zaak om ons eigen ding te doen en ook vol in de strijd te gaan."
Contractaanbiedingen"Het is niet een ploeg waar je zomaar even van wint. Ik verwacht dat ze druk op ons gaan zetten, maar daar hebben we een plan voor. Nee, ik ga niet zeggen hoe dat er uit ziet, maar zo spannend is het niet. We gaan zien of dat lukt", aldus NAC-coach Marinus Dijkhuizen.
NAC is in ieder geval met de toekomst bezig. De spelers Seuntjens, Van Diermen en Damen hebben een voorstel liggen voor een nieuw contract.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.