Jurgen Streppel laat zich niet afleiden in weken van de waarheid voor Willem II

17 maart 2016 om 15:53
nl
Vragen over Heerenveen? Opmerkingen over een visje eten met Riemer van der Velde of een Berenburg drinken met Foppe de Haan? Jurgen Streppel zit er nog even niet op te wachten. Volgend seizoen is hij trainer van Heerenveen, maar nú is het nog alle hens aan dek om Willem II in de eredivisie te houden.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Maar ideaal is het natuurlijk niet dat het al bekend is geworden dat Streppel vertrekt uit Tilburg. Vooral omdat er nog zeven competitie-wedstrijden wachten waarin Willem II voor lijfsbehoud moet strijden.
Streppel: " Liever hadden we het nieuws dan ook nog wat uitgesteld, maar tegenwoordig kun je dat niet meer tegenhouden. Op een gegeven moment werd er zoveel gespeculeerd dat duidelijkheid het belangrijkste is. En nu op naar PEC Zwolle."
'Extra ballast? Daar ga ik niet van uit'Bang dat zijn spelersgroep minder gemotiveerd zal zijn is Streppel niet. "Extra ballast? Daar ga ik niet vanuit. Zo gaan wij hier niet met elkaar om. Ik ga vol de schouders eronder zetten. Doel is om te handhaven. En dus moeten we zorgen dat we in Zwolle punten gaan pakken."
En zo eindigt ieder ieder antwoord na een vraag over zijn aanstaande vertrek naar Heerenveen met een verwijzing naar de komende wedstrijd van Willem II. Uit tegen PEC Zwolle dus. Daar wil Streppel het liever over hebben.
Zelfde speelstijl, andere spelersWillem II moet daarin wellicht wat meer strijdlust gaan tonen, maar Streppel wil niet dat zijn ploeg de komende weken doorslaat in opportunistisch degradatie-voetbal. Wél kondigt hij wat wisselingen in zijn opstelling aan.
"Iedereen moet bij ons zijn kwaliteit laten zien. Of dat nou bikkelen is, vechten, duels aangaan, mooi voetballen, creatief zijn, doelpunten maken of wat dan ook. Maar als je je kwaliteiten minder etaleert wordt het tijd voor anderen. En dus gaat er zaterdag een iets ander Willem II staan. Maar dan bedoel ik een paar andere namen, maar niet een andere  spelstijl."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.