Witwassen, uitkeringsfraude, wapenbezit en heling: woonwagenbewoners voor rechter

17 maart 2016 om 17:53
nl
Het bezit van wapens en munitie, uitkeringsfraude, witwassen en heling. Dit zijn de belangrijkste delicten waarvoor ongeveer dertig bewoners van een woonwagenkamp in Den Bosch zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Een eerste, pro-formazitting dient volgende week woensdag. Dit is bijna 2,5 jaar na een enorme inval van politie, Mobiele Eenheid en Belastingdienst op het kamp aan de Deutersestraat.
'Onacceptabel lang'De leeftijd van de verdachten varieert van 22 tot 74. Sommigen zijn familie van elkaar. Een aantal wordt verdedigd door Mark Nillesen. De advocaat heeft het Openbaar Ministerie (OM) verscheidene keren om spoed gemaand, omdat het onderzoek volgens hem onacceptabel lang duurt. Om die reden dient op 22 maart al een zaak bij de rechtbank.
Volgens Nillesen zijn de aanklachten lang niet zo zwaar als waarop het OM had ingezet. De witwas- en andere fraudepraktijken zouden zich over een periode van elf jaar hebben afgespeeld. Bij de inval in oktober 2013 werden onder meer diverse dure auto’s in beslag genomen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.