Moeder Amanda Todd leeft vooral mee met andere slachtoffers Aydin C.: 'Opnieuw vertraging'

17 maart 2016 om 19:51
nl
"Ik kan het niet geloven." Met deze woorden reageert de moeder van Amanda Todd op het nieuws dat de advocaat van Tilburger Aydin C. hem niet langer bijstaat. De beslissing van de advocaat betekent waarschijnlijk dat de rechtszaak tegen de Tilburger, niet op 1 april, maar later van start zal gaan. 'Opnieuw vertraging dus', verzucht Carol Todd.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Ook vraagt ze zich af of het een strategie is van Aydin en zijn advocaat om de zaak op deze manier verder te vertragen. “Komt Aydin nu bijvoorbeeld vrij in afwachting van de verdere behandeling”, vraagt ze zich af. C. is de hoofdverdachte in onder meer de zaak van haar dochter Amanda.
Ze leeft ook vooral mee met de andere slachtoffers in deze zaak. “Het ging vanaf 1 april in de rechtbank in Amsterdam immers niet om Amanda. Haar zaak wordt niet in Nederland, maar in Canada behandeld”, laat ze weten.
'Leef mee met andere slachtoffers'De andere slachtoffers hebben volgens haar naar de datum van 1 april toegeleefd. “Ze wachten op een moment waarop ze kunnen beginnen met een soort afsluiting. Een moment van gerechtigheid waarop ze kunnen beginnen met herstel. Ik leef ontzettend met hen mee”, laat ze vanuit Canada weten.
Ook geeft de moeder van Amanda aan blij te zijn dat ze geen ticket heeft geboekt om naar Nederland te komen. Dat ze nu eventueel nog langer moet wachten op de behandeling van de zaak van haar dochter Amanda in Canada, kan er volgens haar nog wel bij. “Ik wacht immers al jaren.”
Uitstel of toch niet?Eerder vandaag gaf een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam overigens aan te verwachten dat de zaak op 1 april gewoon doorgaat. De stap van de advocaat om te breken met Aydin C. betekent volgens haar niet per definitie dat de zaak op 1 april niet door kan gaan.
Tilburger Aydin C. zou jongeren via de webcam hebben aangezet tot seksuele handelingen en hen daarna hebben afgeperst met de opnames.
Verhaal AmandaVoor de Canadese tiener Amanda Todd liep dat dramatisch af. Ze pleegde zelfmoord na de pesterijen die volgden toen haar afperser de beelden waarmee hij het meisje chanteerde, verspreidde onder bekenden van haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.