Video

Knetterende ruzie: paaseieren zoeken na veertig jaar 'de nek omgedraaid'

17 maart 2016 om 20:37
nl
Hank staat op z'n achterste benen. Aanleiding is een knetterende ruzie tussen volwassenen over paaseieren zoeken voor kinderen. De stichting die het paaseieren zoeken jaarlijks organiseert heeft het evenement per direct geschrapt, omdat de gemeente geen subsidie meer wil geven. Ouders van jonge kinderen zijn teleurgesteld en boos op alle betrokkenen.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Bij de twee dorpsscholen in Hank is de ruzie het gesprek van de dag. "Dit bestaat al veertig jaar, laat het toch gewoon blijven zoals het nu is." "Ik kan het niet begrijpen dat ze het na zoveel jaar zomaar de nek omdraaien." Het zijn een paar reacties van ouders, die bij de school op hun kinderen staan te wachten.
Ruzie over de rug van kinderen Behalve het zoeken naar paaseieren organiseert de stichting SOJO ook het jaarlijkse timmerdorp en de intocht van Sinterklaas. Al die activiteiten zijn door de Stichting Ontspanning voor Jong en Oud per direct geschrapt. Het bestuur van de stichting is woedend op het gemeentebestuur van Werkendam, dat recent besloot om de club per ingang van 2017 niet meer te subsidiëren.
De verantwoordelijk wethouder wil vanaf 2017 per activiteit afzonderlijke subsidies gaan geven. Iedere aanvrager zou dan aanspraak kunnen maken op het kleine beetje gemeentelijke subsidie. Ondanks de honderden protesten uit het dorp houdt de wethouder voet bij stuk. En voet bij stuk hield ook de stichting, het paaseieren zoeken op zaterdag 26 maart is per direct geschrapt.
Ei-rel naar de gemeenteraad "Alle kinderen uit het dorp zijn hier de dupe van", zegt Leny de Gast die meer dan dertig jaar betrokken was bij de stichting. Inmiddels zijn ook de eerste plaatselijke politici op de paaseierenrel gedoken. De partij Progressief Altena wil dat de rel op de agenda komt van de gemeenteraad. De raad van Werkendam vergadert komende dinsdag.
Met een beetje volwassen gedrag zouden de kinderen wellicht op zaterdag 26 maart toch nog paaseieren kunnen zoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.