Protest bij huis voor vluchtelingen in Oss rustig verlopen, demonstranten vrijdag weer de straat op

17 maart 2016 om 21:07 • Aangepast 21 november 2020 om 11:54
nl
Een grote groep demonstranten heeft zich donderdagavond opnieuw verzameld bij het huis aan de Jonkers van Ossstraat dat bedoeld is voor vluchtelingen. Het protest verliep zonder ongeregeldheden. Eerder deze week werd ook al gedemonstreerd, toen gingen er stenen door de ruiten van het huis. Vrijdag gaan de demonstranten weer de straat op.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Op het hoogtepunt, rond kwart over zeven, deden ongeveer driehonderd mensen mee aan de demonstratie. Tegen acht uur was het aantal gedaald tot enkele tientallen. Het protest verliep rustig, net zoals op dinsdag en woensdag. Dat had mede te maken met het grote aantal politieagenten dat aanwezig was.
Derde protestZij werden ondersteund door de Mobiele Eenheid. Het is de derde avond op rij dat er geprotesteerd wordt tegen de komst van de vluchtelingen. Zij willen dit volhouden. Vrijdag gaat er dus weer een groep mensen naar de Jonkers van Ossstraat.
De groep van driehonderd is aanzienlijk groter dan die van afgelopen dinsdag. Toen was er een groep van 150 mensen op de been. Dat protest verliep rustig, maar woensdagochtend gingen de stenen door de ruiten.
Extra overlegBij de gemeente Oss werd donderdagmiddag een extra overleg ingelast naar aanleiding van de onrust rondom de komst van de asielzoekers. Wat er precies in het extra overleg is besproken en of daarbij ook de politie aanwezig was, is niet duidelijk. De gemeente Oss wilde geen commentaar geven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.