Video

Jeroen Delmee: 'Leuk om na zeven jaar weer Sinterklaas te vieren, maar nu wil ik weer aan de slag'

17 maart 2016 om 22:30
nl
Na een sabbatical van bijna een half jaar begon het toch weer te kriebelen bij hockeycoach Jeroen Delmee. Daarom gaat de Vughtenaar volgend seizoen weer aan de slag. Hij wordt de opvolger van Pim Wijzenbeek bij hockeyclub Tilburg. "Tilburg moet weer een bolwerk worden zoals Oranje Zwart en HC Den Bosch", oppert een ambitieuze Delmee.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Hockey speelde Delmee de afgelopen maanden met de veteranen van Tilburg en zijn kinderen. Coachen was er even niet bij. Delmee deed het even rustig aan na ruim 25 jaar tophockey.
"Ik heb jaren op het hoogste niveau gespeeld en toen ik daarmee klaar was, ging ik meteen verder als coach bij het Belgische nationale team. Ik heb nooit de tijd gehad om terug te kijken. Je wordt al hockeyer geleefd door programma's, waardoor je niet kritisch kunt kijken naar hetgeen waarmee je bezig bent."
OpstappenUiteindelijk lukte het hem in België wel kritisch te kijken en Delmee kwam afgelopen september tot de conclusie dat hij op moest stappen als bondscoach. "Veel mensen vonden het raar dat ik een jaar voor de Olympische Spelen, waar België al voor was geplaatst, opstapte. Maar ik had daar het juiste gevoel niet meer bij."
Delmee koos er bewust voor om even pas op de plaats te maken. "Dat had ik echt even nodig. Zeker met drie kleine kinderen, waar ook heel veel tijd in gaat zitten. Het was dan ook leuk om na zeven jaar weer eens een keer thuis te zijn met Sinterklaas. De batterij is weer opgeladen en nu wil ik weer aan de slag."
AmbitieEn dat gaat Delmee dus doen bij Tilburg. In de winterstop werd hij gevraagd om volgend seizoen coach te worden van heren 1 en daar hoefde hij niet lang over na te denken. "Ik voel me thuis in Tilburg. Ik ken daar veel mensen en speel er zelf ook hockey bij de veteranen. De club geeft me een goed gevoel en ik hoop dat ik de club ook weer het goede gevoel terug kan geven", daarmee doelend op zijn ambitie om Tilburg weer terug te brengen naar de hoofdklasse.
"Tilburg is een club met ambitie en heeft de potentie om structureel in de top te komen. Ik heb zelf als speler de gouden jaren van Tilburg van dichtbij meegemaakt en daar moeten we weer naar toe. Dat willen ze doen met eigen middelen en eigen jeugd. Dat spreekt me aan. Ik denk dat ik daar bij pas".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.