PSV-fan Joey van Beek toont op omstreden beelden uit Madrid het goede voorbeeld - Omroep Brabant

PSV-fan Joey van Beek toont op omstreden beelden uit Madrid het goede voorbeeld

18 maart 2016 om 10:31
nl
De PSV-supporters die in zich in Madrid misdroegen tegenover bedelende vrouwen houden de gemoederen bezig. Maar er waren ook PSV-fans die wél respectvol omgingen met de bedelaars. Een van hen is Joey van Beek uit Veldhoven.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Hij gooide geen muntjes naar de hoofden van bedelaars en hij liet ze niet opdrukken. Joey gaf de bedelaars geld en liep daarna rustig weg.
Pablo Vander, die de beelden van de misdragende fans op Twitter verspreidde, was over de fan te spreken. "Niet alle fans van PSV hebben dezelfde houding", schrijft hij in een tweet met beelden van Joey.[tweet:body:https://twitter.com/pablo_vande/status/709771101354795008]Geen principiële actieJoey was net als veel andere fans dinsdagmiddag wat aan het drinken op het Plaza Mayor in de Spaanse hoofdstad, in aanloop naar de wedstrijd.
Het was gezellig. “Al liepen er rond een uur of twaalf al heel veel bedelaars rond”, stelt Joey. “Ze waren op zich wel vervelend bezig. Ze liepen langs de tafels heen en aten nog net niet het eten van je bord.”
Niet veel later escaleerde de zaak. Alles werd gefilmd, al was Joey zich daar op dat moment niet bewust van. “Ik zag de bedelaars staan en ze keken me aan. Ik dacht, ik zal ze wat geld geven en ben toen weggelopen.”
LEES OOK: PvdA stelt Kamervragen over PSV-supporters in Madrid
Van een principiële actie is dus geen sprake, benadrukt Joey. Sterker nog, de supporter wil het gedrag van de andere fans niet veroordelen. “Ik heb de beelden gezien. Ik heb daar een mening over, maar die houd ik voor me. “
Geschrokken van ophefWel zegt hij erg te zijn geschrokken van de ophef. “Het is een storm in een glas water”, aldus de fan, die zelf niet vindt dat hij aan de goede kant van het verhaal staat.
Joey is blij dat de beelden massaal zijn gedeeld, met name in Spanje. “Zo is er toch wat positiefs over ons te melden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.