Wie nog naar de Jeroen Bosch-expositie wil, moet nu echt snel een kaartje kopen

18 maart 2016 om 12:06
nl
Wie nog geen kaartjes heeft voor de Jeroen Bosch-tentoonstelling in Den Bosch moet nu snel zijn. De 30.000 extra kaartjes die het museum deze week in de verkoop gooit, zijn echt de laatste. Het museum is vanaf komende donderdag zeven dagen per week open tot elf uur 's avonds. De openingstijden nog eens uitbreiden, is niet meer mogelijk.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Vorige week kwamen er ook al 30.000 extra toegangskaarten beschikbaar toen het museum besloot op vrijdag, zaterdag en zondag tot elf uur 's avonds open te blijven. Die extra kaarten waren binnen een paar dagen uitverkocht.
Nu heeft het museum opnieuw 30.000 entreetickets beschikbaar gesteld door ook op maandag, dinsdag en woensdag tot elf uur open te blijven.  
Waar is de tentoonstelling van de eeuw?Vanaf het begin van de expositie 'Visioenen van een Genie' was duidelijk dat de expositie niet langer in Den Bosch kan blijven. Bijna alle werken op de tentoonstelling gaan na 8 mei door naar Madrid waar in museum Het Prado op 31 mei ook een grote 'El Bosco'-tentoonstelling begint. Op de site van het museum wordt die expositie aangekondigd als 'de tentoonstelling van de eeuw'.
Grappig omdat een Britse journalist na de opening juist de tentoonstelling in Den Bosch al tot 'een van de belangrijkste tentoonstellingen van de eeuw' bombardeerde.
Voorzichtig met aantallen Het Noordbrabants Museum is bij de voorbereidingen van de Jeroen Bosch-expositie altijd heel voorzichtig geweest om precieze cijfers te noemen van het aantal verwachte bezoekers. Ruim twee jaar geleden werd op een persconferentie één keer het aantal 300.000 genoemd; maar dat cijfer is sindsdien nooit herhaald.
Ruim een week geleden waren er al 300.000 kaarten verkocht; als de 60.000 kaartjes die het museum daarna nog ter beschikking heeft gesteld, zijn uitverkocht, staat de teller voor de grote Jeroen Bosch-expositie dus op 360.000 bezoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.