Overtreden Winkeltijdenwet amper bestraft, vier ondernemers uit Roosendaal op de bon

18 maart 2016 om 11:47
nl
Winkeliers die de Winkeltijdenwet overtreden, komen daar vaak ongestraft mee weg. Van 2012 tot en met 2015 zijn maar 96 ondernemers beboet. De bekeuringen in Brabant waren bestemd voor vier winkeliers in Roosendaal. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Brood Danny
Geschreven door
Brood Danny

In totaal moesten de winkeliers 88.000 euro aan boetes betalen voor het overtreden van de Winkeltijdenwet. Hierin staan regels over de openingstijden voor winkels. Zo mogen ondernemers hun zaak doordeweeks alleen tussen zes uur 's ochtends en tien uur 's avonds openen. Dat mag ook op de door de gemeente bepaalde zon- en feestdagen.
Vierde plek RooendaalVan de 96 overtredingen werden er 28 geconstateerd op een zondag. De boetes die werden uitgedeeld in Roosendaal waren goed voor 13.830 euro. De stad bekleedt hiermee de vierde plek.
Alleen in Amsterdam (44), Den Haag (28) en Rotterdam (9) werden meer boetes uitgedeeld. Om welke winkels het gaat, is niet bekend. Die informatie beschouwt het OM als vertrouwelijk.
Meer vrijheidSteeds meer gemeenten versoepelen de openingstijden van winkels. In de tien grootste steden mogen winkels elke zondag de deuren openen, maar ook in kleinere gemeenten is dat steeds vaker het geval.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/56ebd1a75795f]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.