Rutte gaat met Spaanse premier praten over PSV-‘barbaren’ in Madrid

18 maart 2016 om 12:40
nl
Premier Mark Rutte zal het gedrag van PSV-fans, eerder deze week in Madrid, vrijdag aan de orde stellen tijdens een onderhoud met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rajoy. Dat zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken). Rutte en Rajoy zijn in Brussel voor de EU-top.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

"En het is ook goed dat hij daar even met de Spaanse premier over spreekt, want je schaamt je rot als Nederlander'', verklaarde Koenders vrijdag.
‘Barbaren’Rajoy liet zich eerder erg boos uit over het gedrag van de PSV-supporters. Hij noemde hen barbaren en vindt dat de supporters moeten worden vervolgd.
Sportminister Edith Schippers vindt dat de PSV-supporters die zich misdroegen, hard moeten worden aangepakt. Ze vindt hun gedrag 'afschuwelijk, te walgelijk voor woorden en diep beschamend'. En ze denkt dat heel veel Nederlanders daar net zo over denken.
‘Walgelijk gedrag’“Nederland staat er verschrikkelijk op. Dit hoort totaal niet bij sport'', zei ze vrijdag in Den Haag. Ze benadrukte dat Nederlandse fans onlangs al in opspraak kwamen door een fontein in Rome te vernielen.
Het ‘walgelijke' gedrag van de PSV-fans mag niet zonder gevolgen blijven, vindt Schippers. Nederland is bereid te helpen bij het Spaanse onderzoek naar de incidenten. Ze is heel erg blij dat PSV meteen ‘fel' afstand heeft genomen van de wandaden.
De PSV-supporters beledigden en vernederden dinsdag vrouwelijke bedelaars op een plein in Madrid. De fans waren in de Spaanse hoofdstad voor een wedstrijd tegen Atlético Madrid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.