‘Deze kinderen zijn zó sterk’, vriendjes troosten klasgenoten (14 en 15) na dood moeder Dollie

18 maart 2016 om 23:47
nl
De verslagenheid over de gewelddadige dood van Dollie Hanssen (43) is nog altijd groot op het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel. Haar twee zonen (14 en 15) zitten daar in de tweede en derde klas. Vrijdagochtend verschenen ze voor het eerst sinds het familiedrama weer op school. “Deze kinderen zijn voor de rest van hun leven beschadigd, maar ze zijn zo ongelofelijk sterk”, zegt schooldirecteur Jean Willems tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het onderzoek naar de vermoedelijke moord is vrijdag nog in volle gang. Waarschijnlijk heeft de 48-jarige militair Robert B. zijn vrouw in hun huis aan de Doctor Schaepmanstraat om het leven gebracht.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/709993724613402624]De ervaren wedstrijdschutter belde na zijn daad zelf de politie, waarna hij werd opgepakt. De drie kinderen van het stel bleven ongedeerd en werden meteen bij familie ondergebracht.
'Zij zijn het belangrijkst'Dollie was als actief lid van de ouderraad zeer betrokken op het Van Haestrechtcollege. “Haar overlijden heeft een enorme impact op alle kinderen, docenten en ouders”, zegt directeur Willems aangeslagen.
ZIE OOK: Vrouw (43) in Kaatsheuvel vermoord, echtgenoot (48) aangehouden als verdachte
“Er is veel verdriet en ongeloof op de school, maar gelukkig helpen we elkaar en doen we er alles aan om de jongens te steunen waar mogelijk. Zij zijn op dit moment het allerbelangrijkst.”
'Alleen maar respect'Het gaat naar omstandigheden goed met de jongens. “Ik vind het zo knap dat ze daags na deze trieste gebeurtenis weer even op school zijn geweest. Het zegt veel over deze plek, ze voelen zich hier thuis en gesteund door hun vriendjes en docenten."
"Ik heb even met ze gesproken en ik kan alleen maar zeggen dat ik ze ontzettend sterk en dapper vind. Daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen”, aldus de schooldirecteur.
GedenkhoekjeDe klasgenoten van de twee jongens hebben een condoleanceboekje gemaakt en een gedenkhoekje ingericht om op die manier hun steun aan hen te betuigen. “Dat hebben de kinderen als erg bijzonder ervaren. Ze hebben gezegd zo snel mogelijk terug te keren op de school. Wij geven ze uiteraard alle tijd en ruimte om dit vreselijke drama te verwerken.”
[youtube:body:https://youtu.be/v6HDJjhpM3k]Hoofdverdachte Robert B. is niet alleen militair, maar ook sport- en schietinstructeur bij Defensie. Laatst behaalde hij nog een vierde plaats bij een gerenommeerde schietwedstrijd in Zwitserland. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar B. en naar de toedracht van het misdrijf.
In het huis waar Dollie Hansen werd gevonden, is vrijdag nog forensisch onderzoek gedaan.[Tweet:https://twitter.com/EmileVaessen/status/709998530270728192][Tweet:https://twitter.com/EmileVaessen/status/710004500304625667][Tweet:https://twitter.com/EmileVaessen/status/710010799905968128]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.