Op stap met de supportersvereniging van PSV: de leuke kant van de trip naar Madrid - Omroep Brabant

Op stap met de supportersvereniging van PSV: de leuke kant van de trip naar Madrid

18 maart 2016 om 17:12
De commotie was en is groot. Beelden van een groep PSV-fans die bedelende zigeuners op Plaza Mayor in Madrid kleineerden, gingen de hele wereld over. Verschrikkelijk en triest, maar gelukkig wist een grote meerderheid van de supporters zich wel te gedragen. Zoals de leden van de supportersvereniging van PSV, die met een speciaal gecharterd vliegtuig de reis naar de Spaanse hoofdstad maakten. "Dit is heel lang geleden, ik ben trots."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Dinsdagmorgen om half acht verzamelden tweehonderd fans van PSV zich op Eindhoven Airport. Met een speciale vlucht werden zij naar Madrid gebracht voor de achtste finale in de Champions League tussen Atlético Madrid en PSV. Het vliegtuig was door de supportersvereniging van PSV afgehuurd.
Meer biertijd"Ik vind dit heel speciaal", zegt Harrie Timmermans. "Ik ben echt trots als voorzitter van de supportersvereniging dat wij met een eigen vliegtuig die kant op gaan. Dat is namelijk heel lang geleden."
In het vliegtuig vermaakt Timmermans de fans met een loterij. De PSV-shirtjes en sjaaltjes worden door de winnaars gretig in ontvangst genomen. De sfeer is optimaal, zeker als er ook goed nieuws komt vanuit de cockpit. "We liggen voor op schema", zegt de piloot van Transavia. "We landen een kwartier eerder dan gepland. Dus meer biertijd!"
KwaadBij aankomst in Madrid gaat alles vlotjes en kan men inderdaad aan het bier, dat met name op Plaza Mayor rijkelijk vloeit. Van de wantoestanden met de bedelaars hebben de meesten van de supportersvereniging dan nog geen notie. Zij hebben gezellig een terrasje gepakt, door de stad gewandeld of zich hossend en bier drinkend over Plaza Mayor begeven. "Het is één groot feest, we hebben ons voorbeeldig gedragen", zegt een PSV'er.
Het 'muntjesincident' dringt bij de meesten pas aan het eind van de middag door als de supporters zich aansluiten bij de mars naar het stadion. Sommige supporters zijn kwaad, ook omdat zij vinden dat het om een minderheid gaat die zich heeft misdragen. De impact van de gebeurtenissen is dan nog niet helemaal duidelijk en men richt zich op de wedstrijd. Voor een camera wil men niet reageren.
De mars van de fans naar het stadion is indrukwekkend. Met gezang en veel bombarie trekt de Eindhovense stoet veertig minuten door de straten van Madrid.
KaterNa de spannende maar verloren wedstrijd, worden de supporters met bussen naar het vliegveld gebracht voor de terugreis naar Nederland. Woensdagochtend om zeven uur was iedereen weer terug in Eindhoven. Met een kater van het vele bier, de uitslag van de wedstrijd en/of de misdragingen van een groepje mede-supporters op Plaza Mayor.  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...