PSV heeft drie supporters die zich in Madrid misdroegen opgespoord - Omroep Brabant

PSV heeft drie supporters die zich in Madrid misdroegen opgespoord

18 maart 2016 om 23:26
Vrouw drukt op voor geld (foto: Twitter/Pablo Vander).
Vrouw drukt op voor geld (foto: Twitter/Pablo Vander).
PSV heeft tot dusver drie supporters opgespoord die zich dinsdag op het Plaza Mayor in Madrid hebben misdragen tegenover bedelende zigeunervrouwen. Het drietal is uitgenodigd voor een sanctiegesprek, liet directeur Toon Gerbrands vrijdag weten.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Twee andere betrokkenen die duidelijk herkenbaar in beeld zijn geweest, hoopt PSV nog op te sporen.
ZIE OOK: PSV-supporters misdragen zich in Madrid, club keurt gedrag publiekelijk af
PSV heeft contact gehad met het OMDaarnaast is er contact geweest tussen het Openbaar Ministerie en PSV. Daarbij hebben beide partijen afgesproken dat wanneer er een rechtshulpverzoek uit Spanje komt, zowel PSV als het OM hieraan gehoor geven. Mocht er ander beeldmateriaal van de incidenten opduiken, zal PSV doorgaan met opsporen van de daders.
ZIE OOK: Rutte gaat met Spaanse premier praten over PSV-‘barbaren’ in Madrid
Fans lieten zich in het centrum van de Spaanse hoofdstad van hun slechtste kant zien door muntjes te gooien naar bedelende zigeunervrouwen. Beelden van het wangedrag gingen de hele wereld over.
ZIE OOK: Zes supporters aangehouden in Madrid: 'Auto's beschadigd en voorbijgangers lastiggevallen'
'Dit doet ons pijn'Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde namens PSV op de nieuwe feiten. “Deze kleine groep mensen heeft PSV als club veel schade berokkend. Dat doet ons pijn. Ook voor de 3.800 supporters die ons gesteund hebben en zich volgens de Spaanse politie uitstekend hebben gedragen komt dit hard aan. Zij worden onterecht geassocieerd met dit verwerpelijke gedrag. PSV had een goed imago, dat heeft de afgelopen dagen een deuk opgelopen. We hopen te gaan bewijzen dat dit een eenmalig verschrikkelijk incident is geweest.”[tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/710868227157397506]'Dit past niet bij de club'PSV-trainer Phillip Cocu heeft vrijdag het gedrag van supporters van de club afgelopen dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Atlético Madrid afgekeurd. "Dit gedrag past niet bij de club. Het is heel erg jammer dat zoiets gebeurt'', aldus Cocu, die bij herhaling benadrukte dat het ging om slechts enkele supporters van de club die zich hebben misdragen.
ZIE OOK: PSV-supporters misdragen zich in Madrid, club keurt gedrag publiekelijk af
[tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/710810667557720064]  

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...