Nog één keer naar de Nachtwacht, 90-jarige man uit Oss heeft de dag van z’n leven

18 maart 2016 om 19:18 • Aangepast 21 november 2020 om 11:53
nl
Vroeger pakten meneer en mevrouw Peppelenbosch graag de trein vanuit Oss, om samen een stad te bezichtigen. Vooral in Amsterdam kwamen ze graag. Vanwege de gezondheid van de 90-jarige meneer Peppelenbosch zijn dat soort tripjes nu niet meer mogelijk. Maar toch wilde hij graag nog één keer naar Amsterdam. Samen met z'n vrouw nog één keer een terrasje pikken en de Nachtwacht bekijken.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Meneer Peppelenbosch is aan bed gekluisterd. Dus even in de trein stappen is er helaas niet meer bij. Hij slijt zijn laatste dagen in verpleeghuis De Wellen in Oss, waar hij dagelijks wordt bezocht door zijn vrouw.
Toch zette Thalia van de Brug, één van de verzorgers in De Wellen, alles op alles om te zorgen dat hij er nog één keer uit kon. Ze schakelde Stichting Ambulance Wens in. Omdat de gezondheid van meneer Peppelenbosch snel achteruitgaat, was haast geboden.
Privé-rondleiding in het RijksmuseumDonderdag was het zover. Het echtpaar werd opgehaald door de wensambulance. "In z'n bed is hij door Amsterdam gereden", vertelt verzorger Van de Brug. Na een terrasje in hartje Amsterdam toog het gezelschap naar het Rijksmuseum. Daar kregen ze een privé-rondleiding. Met als hoogtepunt natuurlijk: nog één keer de Nachtwacht zien.
"We hadden verwacht dat het allemaal wat veel zou zijn voor hem, maar 's avonds kwam hij met een grote grijns terug in Oss. Ze hebben echt de dag van hun leven gehad. Alleen al door de voorpret was het het meer dan waard."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.