Video

PSV-doelman Zoet nog steeds teleurgesteld over uitschakeling: 'Maar zondag weer belangrijk duel'

18 maart 2016 om 16:19
nl
Voor de tweede keer werd PSV-doelman Jeroen Zoet door de UEFA opgenomen in het Champions League-team van de week. "Das mooi, maar je hebt er verder niets aan", klonk het vrijdag na de training uit zijn mond. Vier dagen na de uitschakeling in de Champions League, is de teleurstelling bij Zoet nog steeds aanwezig.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Maar de knop moet om, dat beseft Zoet ook. Want zondag staat weer een topper op het programma: de kraker tegen Ajax. Bij winst loopt PSV vier punten uit op de Amsterdammers. Het kampioenschap, inclusief groepsfase Champions League, ligt dan voor het oprapen.
StatistiekenEn wéér Champions League spelen, wie wil dat nou niet? Zoet sowieso. "Dat is niet meer dan logisch. Ook omdat we hebben bewezen dat we ons in zo'n sterke poule naar de volgende hebben geknokt. Maar daarvoor moeten we wel kampioen worden en daarom is zondag zo belangrijk."
Het is dus duidelijk wat er zondag op het spel staat. Wie de statistieken erbij pakt ziet al gauw dat het moeilijk te voorspellen is wie het duel gaat winnen. Het thuisvoordeel lijkt bij PSV - Ajax en Ajax - PSV nauwelijks een rol te spelen.
Goed in topwedstrijdenDus komt het vooral neer op welke ploeg in vorm is. En als PSV dit seizoen iets bewezen heeft, dan is het wel dat dit sterke team het beste voetbalt. "Dat hebben we dit seizoen in de topwedstrijden bewezen. We hebben een heel sterk team. Dat geeft ons vertrouwen naar zondag toe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.