Weer stenen door ruit van beoogde asielwoning in Oss

18 maart 2016 om 19:40 • Aangepast 21 november 2020 om 11:53
nl
Opnieuw is geprobeerd om stenen door het raam van een huis op de Jonkers van Ossstraat in Oss te gooien. Dat bevestigt een buurtbewoner vrijdagavond. Eerder deze week gingen ook al stenen door de ruiten van het huis, waar plannen zijn voor de huisvesting van vier mannelijke vluchtelingen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Op de Facebookpagina ‘Krinkelhoek in actie tegen asielzoekers’ is een foto te zien van het vernielde raam. Volgens de buurtbewoner, die eerder onder diezelfde naam een vreedzaam protest organiseerde, zitten er nu andere mensen achter de pagina.

Wachten op privacy instellingen...

“Deze vorm van protest roept onrust op en dat willen we niet. Onze site werd afgelopen week uit de lucht gehaald en nu is iemand anders onder dezelfde naam doorgegaan. Ik heb geen idee wie dat is”, aldus de man. “Er worden nu ook dingen op die pagina geschreven die niet door de beugel kunnen.”
ZIE OOK: Flinke keien door ruiten beoogde asielwoning in Oss daags na vreedzaam protest
ProtestVrijdag werd wederom geprotesteerd tegen de komst van de vluchtelingen. “Steeds meer mensen sluiten zich aan bij het protest. Dus ga er maar vanuit dat hier vrijdagavond weer mensen in de wijk staan.”
De handtekeningenactie loopt nog steeds. Enkele honderden mensen hebben hun krabbel inmiddels gezet. “Zeker tot en met dinsdag gaat die actie door. Dan hebben we een gesprek met de wethouder. Uiteindelijk willen we de handtekeningen overhandigen aan de burgemeester.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.