NAC wint doelpuntrijk duel van FC Den Bosch: 3-6

18 maart 2016 om 23:32 • Aangepast 21 november 2020 om 11:53
NAC Breda heeft de Brabantse derby tegen FC Den Bosch met 3-6 gewonnen. Voor rust was het in Den Bosch vijf keer raak en in de tweede helft werden er vier doelpunten gemaakt. Bij FC Den Bosch werd Arda Havar met rood van het veld gestuurd.
Profielfoto van Ronald Sträter

In Den Bosch waren er in het eerste kwartier kansen voor beide ploegen. Zo ging een schot van NAC-verdediger Donny Gorter centimeters naast en kon doelman Ten Rouwelaar een lob van Arda Havar maar net over de goal tikken.
Voorsprong FC Den BoschIn de 23e minuut was het raak voor de thuisploeg. Bart Biemans kopte voor FC Den Bosch een (onterecht gegeven) corner via de onderkant van de lat binnen, 1-0.
Tien minuten later kwam NAC op gelijke hoogte. Na een prima actie van Seuntjens kon spits Enes Ünal de 1-1 binnenschieten.
KopieVijf minuten later nam FC Den Bosch weer de leiding. De goal was een kopie van de eerste Bossche goal. Een corner werd bij de eerste paal binnen geknikt, opnieuw door Bart Biemans. "We hadden genoeg op corners geoefend", zegt NAC-verdediger Kenny van der Weg. "Alleen wat er gebeurde was dat Biemans wegliep bij de eerste man en dat ik geblokt werd en niet meer mee kon gaan. Dat gebeurde twee keer."

Lang kon de thuisploeg die niet vasthouden. In zeven minuten tijd boog NAC de achterstand weer om in een voorsprong. Sjoerd Ars schoot een strafschop binnen (overtreding van Boddaert op Naah) en uit een counter zorgde Enes Ünal voor de 2-3.
DoelpuntenregenOok na rust vlogen de goals er in. Na een blunder van Ronnie Stam, een verkeerde terugspeelbal, kon Denis Pozder oppikken en eenvoudig de 3-3 aantekenen.
Even later kreeg NAC opnieuw een penalty. Gorter kreeg van Havar een duwtje in de rug en arbiter Bax wees naar de stip en gaf de speler van FC Den Bosch direct rood. "Het gebeurde vlak voor mijn neus", zegt Den Bosch-keeper Kees Heemskerk. "Ik denk dat ze elkaar niet eens aanraakten. Ik vond het geen strafschop."

Sjoerd Ars faalde niet vanaf elf meter en schoot zijn tweede strafschop van de avond binnen.
Breekpunt"Ik denk wel dat dit een breekpunt was in de wedstrijd", zegt Wiljan Vloet, trainer van FC Den Bosch. "Ik denk dat we met 3-3 prima stonden en wat meer druk naar voren konden zetten. Ik had het nog wel willen zien als het 3-3 was gebleven en we waren met elf man op het veld gebleven."
Eigen doelpuntTegen tien Boschenaren gingen NAC vervolgens op zoek naar meer goals en dat lukte. In de 82e minuut scoorde Mats Seuntjens en een eigen goal van keeper Kees Heemskerk completeerde het doelpuntenfestival. "Als je één keer moet vissen is het al vervelend", zegt Heemskerk na afloop. "En bij zes keer al helemaal."