Video

Brabantse buschauffeurs weer beroofd: in één avond twee keer raak

19 maart 2016 om 12:08 • Aangepast 21 november 2020 om 11:52
nl
Vrijdagavond zijn er weer buschauffeurs in Brabant overvallen. Zowel in Tilburg als in Den Bosch ontsnapten de daders met een onbekend geldbedrag. Beide chauffeurs werden bedreigd met een mes. Arriva wil maatregelen doorvoeren vanwege de overvallen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In Den Bosch werd de chauffeur vrijdagavond rond tien voor halftien door twee jongemannen beroofd bij een halte aan De Bokkelaren. Er waren op dat moment geen passagiers in de bus.
De jongemannen die de chauffeur heeft gezien, hadden een getint uiterlijk, droegen zwarte kleren en hadden een capuchon op.
Chauffeur Tilburg wordt opgevangenOok op de Dirigentenlaan in Tilburg was het raak. De chauffeur moest onder bedreiging van een mes geld aan de overvaller geven. De dader ging er met de buit te voet vandoor richting de Bellinistraat, waar hij op een fiets stapte en verdween.
De chauffeur raakte niet gewond. "Hij wordt door onze medewerkers opgevangen", laat een woordvoerder van busmaatschappij Arriva vrijdagavond weten. "Samen met de politie zullen we zo snel mogelijk de camerabeelden veiligstellen."
Volgens de buschauffeur was de overvaller een jonge, verzorgde man, die gekleed was in een donkerkleurige broek en een dikke donkerkleurige jas. Op zijn hoofd droeg hij een pet.

Wachten op privacy instellingen...

Soortgelijke overvalDe overval in Tilburg lijkt veel op een overval vorige week donderdag. Toen werd op de Stokhasseltlaan, eveneens Tilburg-Noord, ook een buschauffeur overvallen. Twee overvallers bedreigden de chauffeur met een mes.
Ze gingen er met de kassalade vandoor. Ook toen vluchtten de daders op de fiets.
Arriva is het zatBusbedrijf Arriva is de recente toename in overvallen beu. Het bedrijf wil dat al het cashgeld uit zijn bussen verdwijnt, zodat overvallers minder reden hebben om buspersoneel te beroven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.