Schermer Bas Verwijlen gaat in Boedapest voor Rio

19 maart 2016 om 12:15
nl
Schermer Bas Verwijlen heeft een belangrijk weekend voor de boeg. Hij hoopt zich op de Grand Prix van Boedapest te plaatsen voor de Olympische Spelen. De Ossenaar moet zondag minstens twee rondes winnen om deelname veilig te stellen.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

Top-16Bas Verwijlen staat er goed voor. Op dit moment is hij de nummer één van Europa. De beste twee Europese schermers gaan naar Rio. Toch weet Verwijlen dat het nog geen gelopen koers is. "Er zijn er nog vier over die mij in theorie in zouden kunnen halen. Die gaan het zondag ook heel lastig krijgen. Maar ik wil vooral naar mezelf kijken. De top-16 zou genoeg kunnen zijn om de Olympische Spelen veilig te stellen."
Directe kwalificatieMocht het dit weekend niet lukken in Boedapest dan is er nog wel een andere mogelijkheid voor Verwijlen om naar de Olympische Spelen te gaan, maar daar is hij nu niet mee bezig: "Ik focus me echt op die directe kwalificatie via de world ranking. Dit weekend moet het gebeuren!''
Zondagochtend om half tien begint Bas Verwijlen aan zijn missie. Dan schermt hij tegen de Rus Avdeev voor een plaats bij de laatste 32.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.