Video

Ajax wint de opwarmer van PSV, na strafschoppen

19 maart 2016 om 16:11
nl
Zondag staat de eredivisietopper PSV - Ajax op het programma. De wedstrijd werd al gespeeld tijdens het Dutch Street Cup toernooi in het Beursgebouw in Eindhoven. Ajax won, na strafschoppen.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Het team van PSV werd eenmalig gevormd door vluchtelingen uit Syrië, die worden opgevangen in Eindhoven. Ajax bestond uit Eritreeërs die onderdak hebben gevonden in Amsterdam. De wedstrijd tussen de vluchtelingen, die in samenwerking met beide clubs werd georganiseerd, was onderdeel van de Dutch Street Cup, een straatvoetbalfestival tussen steden voor mensen uit de maatschappelijke opvang.
Van Breukelen en De MosOm de match voor de Eindhovenaren in goede banen te leiden, zat Hans van Breukelen op de bank bij PSV. Ajax werd gecoacht door Aad de Mos. De wedstrijd stond onder toezicht van oud-topscheidsrechter Frans Derks.
Na de reguliere speeltijd van 2 x 7 minuten stond het 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. PSV miste en verloor zo de wedstrijd. Als dat maar geen slecht voortekenen is."Nee hoor", zegt Hans van Breukelen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het zondag goed komt. Ze zijn in vorm. PSV wint van Ajax." En ook Aad de Mos denkt dat PSV gaat winnen. "PSV is al het hele seizoen de betere ploeg en ze spelen thuis. Dat is een voordeel. Ze moeten het nu laten zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.