De week in filmpjes: een veelbesproken escaperoom, PSV in Madrid en worstenbroodjes

19 maart 2016 om 16:21
nl
Het was de week waarin PSV strijdend ten onder ging tegen Atlético Madrid en waarin niet alle PSV-fans zich van hun beste kant lieten zien. Wat dat betreft stond het Brabantse worstenbroodje positiever in de belangstelling. Daarnaast maakten we deze week kennis met een escaperoom in 'het Achterhuis' en zelfs kwakzalvers van weleer. Een weekoverzicht in tweets en filmpjes.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Op stap met de supportersvereniging van PSV: de leuke kant van de trip naar MadridDe commotie was en is groot. Beelden van een groep PSV-fans die bedelende zigeuners op Plaza Mayor in Madrid kleineerden, gingen de hele wereld over. Verschrikkelijk en triest, maar gelukkig wist een grote meerderheid van de supporters zich wel te gedragen.
Nagenieten: de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in foto'sVoor de winnaars van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje zal het donderdag een speciale dag zijn geweest. Zij konden heerlijk nagenieten van de prestigieuze prijs die woensdag werd uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Daarom een terugblik in foto's.
[youtube:body:https://youtu.be/maycEA3Mqjk]Deze verslaggever maakt het lekkerste worstenbroodje van Omroep BrabantBrabant heeft woensdag in het teken gestaan van het lekkerste worstenbroodje van de provincie. Woensdagavond werd de winnaar bekend. Maar ook binnen de omroep barst het van het talent, zo bleek.[tweet:body:https://twitter.com/KoenWijn/status/710064641599262720]Druppeltje olie en hup, genezen! Brabant was in de ban van wonderdokter Sequa Ziek, zwak, misselijk? Je pakt gewoon een pilletje. Maar een eeuw geleden waren er nog amper medicijnen. De bevolking was vooral aangewezen op kruidenvrouwtjes en kwakzalvers met vage drankjes. In 1893 was Brabant in de ban van een rondreizende wonderdokter: Sequa. Massa's mensen gingen naar hem kijken en luisteren en ze kochten zijn twijfelachtige medicijn: een flesje olie.
Leren over het leven van Anne Frank in een escaperoom ValkenswaardDe Anne Frank Stichting is niet te spreken over de nieuwe escaperoom in Valkenswaard waar je zogenaamd kan onderduiken in het Achterhuis. In een schriftelijke reactie noemt de stichting het ‘aanmatigend en kwetsend’. De gemeente meldt dat er een onderzoek naar de escaperoom loopt.
[youtube:body:https://youtu.be/ScCGaEoItBU]Wat betekent de dood van Rupert Lodovica voor betrokken agent? Politiewetenschapper legt uitHet overlijden van Rupert Lodovica (41) is voor de betrokken politieagent ‘buitengewoon ingrijpend en emotioneel’. Aan de schietpartij kan de agent een langdurig trauma overhouden. Dat zegt politiewetenschapper Jaap Timmer tegen Omroep Brabant.
Agenten met getrokken pistolen in Schadewijk OssDe politie heeft donderdagochtend rond halfacht op de Havikstraat/Valkstraat in Oss twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een man van 55 uit die plaats. Er raakte niemand gewond. Dat laat de politie donderdagmiddag weten.[tweet:body:https://twitter.com/dtvoss/status/710368469641007104]PSV-fan Joey van Beek toont op omstreden beelden uit Madrid het goede voorbeeldDe PSV-supporters die in zich in Madrid misdroegen tegenover bedelende vrouwen houden de gemoederen bezig. Maar er waren ook PSV-fans die wél respectvol omgingen met de bedelaars. Een van hen is Joey van Beek uit Veldhoven. Een Spanjaard legde het betreffende moment vast.[tweet:body:https://twitter.com/pablo_vande/status/709771101354795008]Deze printer wordt gebruikt om muren te printenEen muur behangen of schilderen, dat kennen we wel. Maar bij de Leyhoeve in Tilburg worden op dit moment muren geprint. Drie Brabanders importeerden een meterslange printer. En die voorziet muren van alles wat je maar kunt bedenken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!