Tilburgse ‘puinzakkenbende’ na meerdere invallen opgerold: drie zware criminelen opgepakt

19 maart 2016 om 18:54
nl
De politie heeft deze week na maanden onderzoek drie leden van de beruchte Tilburgse ‘puinzakkenbende’ opgepakt. Het gaat om twee mannen uit Tilburg van 20 en 26 jaar en een 29-jarige man uit Oosterhout. De criminele bende maakte bij ramkraken vaak gebruik van puinzakken om daarin de buit te vervoeren.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De recherche kreeg de verdachten in het vizier dankzij tientallen tips die de uitzendingen van de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opleverden. De drie mannen worden verdacht van enkele zware strafbare feiten.
Ramkraak De LindEen van de verdachten wordt verantwoordelijk gehouden voor een ramkraak bij een luxe kledingwinkel aan De Lind in Oisterwijk. De daders reden daar in september vorig jaar met een gestolen Opel Astra dwars door de pui de winkel in. Uit de winkel werden ter waarde van duizenden euro's kledingstukken gestolen die in grote puinzakken werden gestopt.
Uit camerabeelden bleek dat de daders bivakmutsen droegen. De daders gingen ervandoor in een auto. Deze vluchtauto, een snelle BMW  type 535, werd later teruggevonden.[YouTube:body:https://youtu.be/zRGK6CW-2yc]
GefilmdHet drietal wordt verder verdacht van meerdere inbraken, waaronder een poging tot inbraak bij een kledingwinkel aan de Wilhelminastraat in Breda. Buurtbewoners zagen meerdere mannen met bivakmutsen die met een koevoet de voordeur van de kledingwinkel probeerden open te breken.
Verschillende mensen filmden deze inbraakpoging. Ook hier werden grote puinzakken bij de daders gezien.
ArrestatiesDonderdagavond werd een van de verdachten - een twintigjarige Tilburger die vastzit in de gevangenis in Rotterdam voor een ander strafbaar feit - opgepakt door de politie.
Een dag later deed het arrestatieteam invallen bij panden aan de Pijlijserstraat en de Kruizemuntweg in Tilburg. Daarbij werden de 26-jarige Tilburger en de 29-jarige man uit Oosterhout gearresteerd.
Het drietal wordt na het weekend voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.