Willem II'er Robert Braber: 'Als je zo speelt, is het onmogelijk om een wedstrijd te winnen'

20 maart 2016 om 00:45
nl
Willem II was zaterdagavond in de eredivisie kansloos tegen PEC Zwolle en verloor met ruime cijfers. "We leden zoveel balverlies...", verzuchtte middenvelder Robert Braber. "Als je zo speelt, is het onmogelijk een wedstrijd te winnen."
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Het werd 4-1 in Zwolle. Niet eens een geflatteerde nederlaag, omdat de Tilburgers er weinig van bakten. "We hadden eerder de lange bal moeten spelen", meent trainer Jurgen Streppel. "We wilden veel te graag voetballend de oplossing zoeken. Maar we zijn momenteel voetballend niet goed genoeg. Dus was dat geen goede keuze."
Alles op allesStreppel weigert de schuld in de schoenen van zijn spelers te schuiven. "We verliezen en winnen met zijn allen. Ik ben ook onderdeel van het team."
Bij de oefenmeester overheerste de teleurstelling na afloop van de wedstrijd. "Ik val in herhaling als ik zeg dat het tot en met de laatste wedstrijd spannend blijft voor ons. Maar wij gaan er alles aan doen om de play-offs te ontlopen."
'Play-offs overleven is niet makkelijk' Braber weet wat er de komende weken van hem en zijn ploeggenoten wordt verwacht. "We moeten boven Excelsior eindigen en vijftiende worden. Zo simpel is het. Want de play-offs moet je nog maar eens zien te overleven. Maar als we nu ons hoofd laten hangen, redden we het zeker niet. Dus is het belangrijk om de laatste zes wedstrijden met vertrouwen in te gaan."
Dat vertrouwen was volgens de middenvelder wel aanwezig voor de wedstrijd tegen PEC. "Maar toen we snel op achterstand kwamen, zag je dat het langzaam minder werd. Dat is logisch als een ploeg in een moeilijke fase zit, zoals Willem II nu."
Strijdbare StreppelTrainer Streppel snapt wel dat in Tilburg met steeds meer vrees naar de ontknoping van de competitie wordt gekeken. Toch is hij strijdbaar. "We blijven er alles aan doen om erin te blijven. Als we de vijftiende plek vasthouden, hebben we het aan het eind van de rit goed gedaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.