Vader steekt huis in Best in brand, buurman redt twee meisjes uit vuur

20 maart 2016 om 10:46 • Aangepast 21 november 2020 om 11:51
nl
Een buurman heeft in de nacht van zaterdag op zondag geholpen twee meisjes (8 en 15) te redden uit een huis in de Prins Bernhardlaan in Best waar brand was uitgebroken. De vader is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht het vuur te hebben aangestoken.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ook de buurman zelf is naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou zijn been hebben verdraaid. HIj wordt zondagmiddag geopereerd.
Vuur door hele huisDe brand begon rond tien voor vijf beneden, maar de vlammen verspreidden zich door het hele huis en sloegen ook uit het dak. "Volgens een buurtbewoner zijn de meisjes door een raam van de eerste verdieping naar beneden gesprongen", vertelt verslaggever Jos Verkuijlen.
De kinderen zaten volgens de brandweer vast in hun slaapkamer. Ze konden niet naar beneden omdat de trap al was afgebrand. Hun enige ontsnappingsmogelijkheid was via het raam, maar daar zat het rolluik voor. Met een voorwerp hebben de meiden het raam ingegooid. Daarna heeft de buurman geholpen het rolluik verder te ontwrichten en de kinderen naar beneden gehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Buurtbewoners zijn niet verbaasd over de gebeurtenissen. Ze schetsen een beeld van een getraumatiseerde man. Hij zou als Dutchbat-veteraan een angststoornis hebben ontwikkeld.
Zwart geblakerd"Het raam van de voordeur is helemaal kapot", ziet verslaggever Verkuijlen. "Binnen is alles zwart geblakerd. De rolluiken zitten helemaal scheef voor de ramen. Een schoonmaakbedrijf is bezig de huizen naast het uitgebrande huis schoon te maken. Daar is ook van alles zwart."
"De technische recherche gaat onderzoek doen in het huis om erachter te komen wat het vuur precies veroorzaakt heeft. Maar we gaan er vanuit dat de vader zelf het vuur heeft aangestoken", benadrukt politiewoordvoerder Henri van Pinxteren.
Burgemeester Anton van Aert heeft zondag de laan waar de brand woedde, bezocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.