Schermer Bas Verwijlen naar de Spelen in Rio ondanks tegenslagen

20 maart 2016 om 11:39 • Aangepast 21 november 2020 om 11:51
nl
Schermer Bas Verwijlen uit Oss heeft zich zondag geplaatst voor de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Hij had aan één zege op de Grand Prix van Boedapest genoeg voor plaatsing omdat zijn concurrenten onderuit gingen. Verwijlen werd in Boedapest uiteindelijk in de kwartfinale uitgeschakeld door de Zuid-Koreaan Kweon Youngjun.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef
Wachten op privacy instellingen...

Beslissend voor plaatsing voor Rio was de zege die Verwijlen boekte op de Rus Avdejev. "Ik heb de beelden teruggekeken. Ik heb alles doorberekend en ik wist dat het daarna officieel was. Maar ik geloof het nog niet helemaal", zo liet hij kort na die zege aan Omroep Brabant weten.

Wachten op privacy instellingen...

Verwijlen wist dat het ticket voor Rio in de lucht hing toen hij naar Boedapest afreisde. "Op de loper ben ik alleen maar bezig met mijn taak. Maar daar omheen zat Rio natuurlijk wel in mijn gedachten. Ik kijk toch naar mijn tegenstanders."

Wachten op privacy instellingen...

Wilskracht"Ik was blij dat ik op wilskracht de partij naar me toe trok. Maar toen was ik er nog niet helemaal. Toen bleek dat mijn concurrenten ook nog hadden verloren, was de ontlading enorm", vertelt Verwijlen geëmotioneerd.

Wachten op privacy instellingen...

De weg naar de Spelen was lastig voor Verwijlen. Omdat de schermer uit Oss geen geld meer krijgt van de schermbond en sportkoepel NOC/NSF moest hij zijn spaargeld hier voor aanwenden. Verwijlen had het plan één of meerdere sponsoren te vinden, maar dat loopt nog niet op rolletjes. En dus plunderde hij noodgedwongen zijn spaarrekening.
Peking en Londen"Ik heb het er voor over omdat ik een droom heb", legde Verwijlen al eerder uit. "En die is om mijn beste schermen in Rio te laten zien. Het is soms wel lastig, want ik moet naast het schermen mijn aandacht ook richten op het zoeken naar sponsors."
Verwijlen deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen. In 2008 haalde hij de kwartfinale en in 2012 reikte hij tot de laatste zestien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.