Geen finale voor imponerende Tim van Rijthoven tijdens challenger-tennistoernooi Drummondville

20 maart 2016 om 07:05
nl
Tim van Rijthoven is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het challenger-tennistoernooi in het Canadese Drummondville. De Roosendaler ging zaterdag in twee sets onderuit tegen de Britse lucky loser Edward Corrie. Het duel eindigde in 6-3 en 6-4.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

In de eerste drie ronden in Drummondville rekende Van Terheijden nog af met de Australiër Benjamin Mitchell (3-6, 7-6 en 6-2),de Belg Yannick Mertens (3-6, 6-4 en 6-4) en de Canadees Peter Polansky (4-6, 7-5 en 6-1). Voorafgaand aan deze week had Van Rijthoven nog nooit een duel op challengerniveau gewonnen.
Dankzij de punten die Van Rijthoven in Canada verzamelde, zal hij op de nieuwe wereldranglijst een enorme sprong maken naar tenminste de top 450 van de ATP-ranking.
GatineauEen week geleden liet Van Rijthoven zich ook al van zijn beste kant zien het tennistoernooi in het Canadese Gatineau. Daar bereikte hij de finale, waarin de Amerikaan Alex Kuznetsov te sterk was.
Begin oktober vorig jaar boekte Van Rijthoven in het Turkse Antalya zijn eerste internationale succes bij de senioren. Daar versloeg hij in de eindstrijd Ramkumar Ramanathan uit India met 6-3, 4-6 en 6-4.
Half december werd Van Rijthoven door de KNLTB uitgeroepen tot tennistalent van het jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.