Rudi van Houts komt net te kort voor dagzege in slotrit Cape Epic: 'Moe, maar toch voldaan'

20 maart 2016 om 15:45 • Aangepast 21 november 2020 om 11:51
nl
Mountainbiker Rudi van Houts uit Luyksgestel is met zijn partner Hans Becking als vierde geëindigd in de slotrit van de Cape Epic, de zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld. Het duo verlaat Zuid-Afrika met een dertiende plaats in het eindklassement. 
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Van Houts en Becking kozen in de laatste etappe richting de wijngaarden van Meerendal al vroeg de aanval. Het Nederlandse koppel kreeg in het begin de ruimte maar werd uiteindelijk toch bijgehaald. In de laatste fase van de rit moesten Van Houts en Becking afhaken bij de eerste drie teams. De Duitser Fumic en de Braziliaan Avancini wonnen de etappe, Van Houts en Becking rolden twee minuten later over de meet.

Wachten op privacy instellingen...

"We probeerden het echt vandaag, dan is vierde wel een beetje zuur. Maar toch mogen we tevreden zijn, het is ook een heel erg mooi evenement. Aan de finish is iedereen een winnaar. We zijn nu moe, maar toch voldaan." In het eindklassement hebben de Nederlanders uit de mountainbikeploeg van Bart Brentjens een achterstand van anderhalf uur op de winnaars Platt en Huber.
Brentjens wint bij masters, amateurkoppel Govaarts / Van de Wouw verrastBart Brentjens zelf reed mee in het masterklassement en werd voor de derde keer met de Braziliaan Abraao Azevedo winnaar in de categorie van rijders boven veertig jaar. "Noem het maar een professionele hobby. Maar het is wel heel mooi", zei Brentjens, die in Zuid-Afrika vooral als teammanager actief was.
In de slotrit werden de Brabanders Maikel Govaarts en John van de Wouw tweede. De gymleraar uit Drunen en de stukadoor uit Geffen schreven eerder deze week verrassend een etappe op hun naam. "Alle podiumplekken hebben we gezien. En dat tijdens mijn eerste Cape Epic, geweldig", aldus Govaarts. "Ik ben twee keer helemaal dood gegaan. En dat zit dit er vandaag toch maar mooi in. Nu komt alles even los. En woensdag gaan we weer aan het werk", vult Van de Wouw aan.
In de Cape Epic rijden amateurs en profs in hetzelfde peloton. Ruim zeshonderd koppels deden mee aan de achtdaagse marathonwedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.