Studio Smack in Breda wint prijs voor beste animatie met videoclip 'Witch Doctor' van De Staat

20 maart 2016 om 19:17
nl
Studio Smack uit Breda heeft op het Holland Animation Film Festival in Utrecht de Grand Prix Nederlandse animatie gewonnen. De prijs voor de beste Nederlandse animatie. Dit voor de videoclip bij het nummer Witch Doctor van de Nijmeegse band De Staat.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“Als goede kunst gaat om het losmaken van gevoelens, dan is dat precies wat Witch Doctor is”, staat te lezen in het juryrapport. Studio Smack wint de prijs samen met Floris Kaayk, met wie ze de clip maakten.[youtube:body:https://youtu.be/0ttGgIQpAUc]De makers werkten ruim negen maanden aan de clip die door kenners al meteen na het uitkomen ronduit spectaculair werd genoemd. In het filmpje speelt zanger Torre Florim van De Staat een rol als 'witch doctor' die de mannen in zijn omgeving opzweept in een soort rituele dans.
De makers lijken gebruik gemaakt te hebben Hollywood technieken. Maar niks is wat het lijkt, want alle opnames werden gedaan in een studio van kunstacademie AKV|St.Joost. Alle figuranten in de clip zijn nep en komen uit de computer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.