Video

'Doodgeslagen' Maltezer Leeuwtje blijkt Wolly, het Vlaamse reuzenkonijn: ‘Ik begrijp de verwarring'

21 maart 2016 om 13:49 • Aangepast 21 november 2020 om 11:50
nl
Langs het Máximakanaal in Rosmalen is zaterdagmiddag een gruwelijke ontdekking gedaan. Op een grasveld vlakbij het water is het zwaar verminkte lichaam van een klein diertje aangetroffen. In eerste instantie leek het te gaan om een Maltezer Leeuwtje, maar nu blijkt het te gaan om Wolly, het reuzenkonijn. “Ik begrijp heel goed dat de vindster dacht dat het om een hondje ging. Wolly was echt gigantisch”, zegt eigenaar Bart Steenbekkers tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een woordvoerder van de Dierenambulance bevestigt dat het gevonden dier een zogeheten Vlaamse reus is. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het konijn met de baksteen, dat naast het dier lag, is geslagen. "Het is niet te achterhalen waaraan het konijn is overleden", aldus de politie.
De eigenaar van Wolly is geschrokken van de berichtgeving in de media en de ophef die daarop is ontstaan. “We zagen op Facebook dat er veel verdriet was om de dood van een hondje, maar het gaat toch echt om ons konijn. Wolly gaat dagelijks buiten op avontuur en komt normaal gesproken terug, tot zaterdag. Wat er precies is gebeurd, weten we niet. Het kan net zo goed een roofvogel of kat zijn geweest.”
'Ik viel huilend op de grond'Buurtbewoonster Robin de Goede was aan het wandelen met haar hond toen ze het ijzingwekkende tafereel langs het water aantrof. “Ik viel huilend op de grond. Welke halve gare doet een klein, lief hondje zoiets aan?”, vertelde Robin, toen nog niet wetende dat het ging om een reuzenkonijn.
Mensen die in de buurt van het Máximakanaal wonen, reageerden geschokt op de lugubere vondst. “Ik vond het diertje samen met een andere man die zijn Labrador aan het uitlaten was. We wisten gewoon niet wat we moesten zeggen…”

Wachten op privacy instellingen...

'Ik zag een oor liggen'Het dode konijn is vermoedelijk op een gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen. Naast het zwaar verminkte lichaampje werd een baksteen aangetroffen. De grond lag bezaaid met vachtdelen en bloed. “Het was een afgrijselijk gezicht. Ik zag ergens nog een oor en een oog liggen”, blikt de Rosmalense terug. “Ik moest overgeven van het idee hoe deze dierenbeul te werk is gegaan.”
Door haar verhaal te doen, hoopt Robin dat ‘deze idioot’ snel wordt opgepakt. Meteen na de vondst belde ze de politie. Medewerkers van de gemeente Den Bosch hebben het lichaampje diezelfde dag nog weggehaald. “Maar ik krijg niet echt de indruk dat er verder onderzoek wordt gedaan”, betreurt Robin. “Of ik verdrietig ben? Eerder boos en verbaasd dat iemand het in zijn hoofd haalt dit te doen.”
Let op: de bewegende beelden van Hart van Nederland kunnen als schokkend ervaren worden. Te zien is hoe het lichaampje van het konijn volledig gemolesteerd is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.